Saslušanje

Riječanin svjedočio o napadu na policajce: ‘Ja ga jesam ugrizao, ali njegov kolega mi je gurao prste u oči’

Šarlota Brnčić

Ibrahim Selimi / Foto Marko GRACIN

Ibrahim Selimi / Foto Marko GRACIN

Policajac kojega je mladi razbojnik ugrizao kaže da ga je Ibrahim Selimi ugrizao dok su se hrvali na tlu u pokušaju da mu stave lisice na ruke



RIJEKA – Saslušanjem većeg broja svjedoka nastavljeno je suđenje Ibrahimu Selimiju zvanom Ibro, 31-godišnjaku s Plasa, pod optužbom za tri razbojstva, dvije teške krađe u pokušaju, dvije teške krađe i prisilu prema službenoj osobi, odnosno napad na policajca prilikom uhićenja. Razbojstva za koja se Selimi tereti datiraju iz polovice siječnja i prve polovice veljače ove godine. U pitanju su benzinska postaja Lukoil Croatia u Novom Vinodolskom, potom trgovina mješovitom robom u Ulici Giuseppea Carrabina i na koncu trgovina Piko u Ulici Antuna Kosića Rika. Optužen je i za teške krađe počinjene u kioscima i trgovini, dvije od kojih su ostale samo na pokušaju, a ništa nije uspio otuđiti iz kioska Tiska u Istarskoj te u trgovini Brodokomerc Nova u Ulici Branka Blečića. O načinu na koji je Selimi uhićen u kasinu detaljno su iskazivali policajci, posebice 38-godišnji policajac kojeg je Selimi žestoko zagrizao između lakta i zapešća lijeve ruke.


– Tragalo se za njim pa smo došli u automat klub jer smo čuli da ide po kasinima i kocka. Namjeravali smo pogledati snimke videonadzora kada smo ga ugledali. Prišli smo mu, kolega se legitimirao, no počeo je odmah pružati otpor. Pokušavao je pobjeći, a mi smo ga probali smiriti. On se pokušavao istrgnuti, a uslijed naguravanja smo pali na tlo. Nismo uspjeli primijeniti ključ na laktu do kraja, a prije nego li smo mu stavili lisice do kraja, ugrizao me za lijevu podlakticu. Nakon toga se primirio te dragovoljno pružio desnu ruku pa smo mu stavili lisice. On tu zagriženu ruku nije puštao, već sam ga morao odguravati. Na kraju me nije ugrizao do krvi jer je to bilo kroz jaknu. Na hitnoj pomoći konstatiran mi je vidljiv otisak ugriza – iskazivao je napadnuti policajac. Selimi je na njegov iskaz imao niz primjedbi, a posebice se iznervirao zbog razloga griženja policijskog djelatnika.


– Zašto konačno ne kažete kako je to bilo? Nije točno to što navodi. Ja ga jesam ugrizao, ali iz kakvog razloga. Njegov kolega mi je gurao prste u oči, doslovno, a ja sam njima vikao da imam nož. Iz razloga da me taj nož u jakni ne probode, a kako su oni nastavljali dalje, morao sam ga ugristi da ga spriječim. Jesam te jako ugrizao? Toliko jako – obratio se vidno uzbuđen Selimi svjedoku. Nakon što je policajac odgovorio kako u trenutku uhićenja Selimi nije spominjao da ima nož, optuženik se pravdao time da to tada nije niti mogao spominjati jer je bio pod utjecajem hašiša koji ranije nije nikada konzumirao pa mu je droga “radila smetnje” i došlo je do “blackouta”. Svjedočenje drugog policijskog djelatnika također nije prošlo bez Selimijevih primjedbi, a koji je u jednom trenutku policajcu kazao kako si je sam stavio lisicu.




– Obično lisice nosimo mi. Mislim da mu je kolega stavio lisicu na jednu ruku, a drugu ruku je odbijao pružiti iza leđa. Nisam mu gurao prste u oči. Nismo odbor za inkviziciju. Postupali smo krajnje obazrivo i to pred dvadesetak svjedoka. Osim toga, u postaji ga je pregledala liječnica što je uobičajeni protokol, smireno je odgovorio 58-godišnji, iskusni kriminalist. Na to je Selimi naglas uzviknuo: »Ovo što navode nije konačna istina… Neistina, samo neistina.« Svjedočio je i djelatnik benzinske postaje Lukoil Croatia u Novom Vinodolskom, kao i prodavačice trgovina koje su ga identificirale kao počinitelja kad su pozvane na prepoznavanje u policiju.