U pritvoru

“Revolverašu” iz Osječke ulice određeno jamstvo od pola milijuna, njegovoj majci 100 tisuća kuna

Slavica Kleva

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Pregledane će biti kamere s benzinske pumpe u Čandekovoj gdje je sukob počeo, te one koje pokrivaju ulice kojima su se kretali Šnajderovi i Grublješićevi prije nego je sukob eskalirao vatrenim obračunom u Osječkoj ulici



Točno u podne sucu istrage Županijskog suda Vladi Bosneru privedeni su 19-godišnji Vedran Šnajder i njegova majka, 37-godišnja Katica Brajković s rješenjem županijskog tužitelja o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je Šnajder počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju te teško kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Njegova majka Katica Brajković se tereti za kazneno djelo pomaganja u ubojstvu u pokušaju. Za oboje osumnjičenika zbog opasnosti utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Odlučeno je i o visini jamstva koje za Vedrana Šajdera iznosi pola milijuna kuna, a za Katicu Brajković sto tisuća kuna.


Sada slijedi istraga svih okolnosti incidenta koji se odvijao usred grada na blagdan Svih svetih, a koji je posljedica sukoba koji je tinjao već dugo između članova dviju obitelji. Kako doznajemo, sve je započelo još u lipnju kada su se Vedran Šnajder i Davor Grublješić, koji je u sukobu prije nekoliko dana dobio nekoliko prostrijelnih rana nogu, prvi put fizički sukobili. Tada je navodno prvi nasrnuo Šnajder na Grublješića, a potom je Grublješić s nekolicinom prijatelja teško ozlijedio Šnajdera. Protiv Grublješića i njegovih pomagača podignuta je optužnica na Općinskom sudu u Rijeci. 




U pozadini ovih sukoba je – djevojka, kažu nam upućeni u slučaj. No, svi će detalji biti jasniji nakon istrage. Istraživat će se i što se točno dogodilo u utorak, 1. studenoga, a o čemu se jučer oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo. U priopćenju ističu osnovne činjenice kako se sukob odvijao oko podneva u Ulici Potok i u Osječkoj ulici, a nakon verbalnog sukoba s 24-godišnjim Davorom Grublješićem u Čandekovoj ulici. »U cilju da ga liši života, najprije je Vedran Šnajder kojeg je u automobilu vozila majka, izašao iz vozila te ispalio iz pištolja više hitaca u njegovom pravcu od kojih je jedan metak pogodio 24-godišnju suprugu okrivljenikova brata. Nakon toga, svi su ponovno sjeli u vozila te nastavili vožnju prema Škurinju«, navodi DORH u priopćenju, opisujući sukob na Potoku, a zatim dodaju da je na Škurinju »majka svojim vozilom prepriječila put vozilu u kojem je bio Davor Grublješić«. 


Više u tiskanom izdanju Novog lista…