BiH reper

Reperskoj zvijezdi Bubi Corelliju godina zatvora zbog preprodaje hašiša, amfetamina i kanabisa

Hina

Foto Screenshot Instagram Buba Corelli

Foto Screenshot Instagram Buba Corelli



SARAJEVO Bosanskohercegovački reper umjetničkog imena Buba Corelli osuđen je na godinu dana zatvora zbog trgovine drogom, objavili su u četvrtak mediji u toj zemlji.


Županijski sud pravomoćnom je presudom potvrdio kako je Corelli, čije je pravo ime Amar Hodžić, kriv zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.


Istom presudom krivim je proglašen i Almir Bozalija, Hodžićev suradnik u trgovini narkoticima, a i njemu je izrečena kazna jednogodišnjeg zatvora.




Hodžić je ranije u zatvoru proveo nešto manje od osam mjeseci, nakon što je zajedno s još jedanaest osoba uhićen sredinom 2015. Riječ je o pripadnicima organizirane kriminalne skupine koji su na područu Sarajeva preprodavali hašiš, amfetamine i kanabis.


Drogu su čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima čiji su bili vlasnici.


Hodžiću je presudom u izdržavanje kazne uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru pa sada može odlučiti hoće li i ostatak odslužiti iza rešetaka ili pak otkupiti novcem, kako je to u ovakvim slučajevima previđeno zakonima u BiH.


“Ne želim komentirati hoću li u zatvor ili ću platiti”, kazao je Hodžić za portal Faktor u prvom komentaru ove presude.


Hodžić odnosno Corelli na glazbenoj je pozornici već nekih osam godina, a regionalnom reperskom zvijezdom postao je hitovima kao što su “Sporije”, “Restart”, “Dokaz” i “Klinka”, podsjeća portal Klix.