Nije mu prvi put

‘Rasporit ću te. Jesi li ti svjesna da svi mogu poginuti?’: Riječanin optužen za prijetnje bivšoj supruzi

Slavica Kleva

Tužiteljica tvrdi da unatoč do sada izrečenim zatvorskim kaznama zatvora, za optuženika nisu imale utjecaj na njega, pa postoji bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo ili počiniti neko novo



RIJEKA Ugostitelj po zanimanju, nezaposleni 38-godišnjak Milan I., optužen je za kazneno djelo protiv osobne slobode, odnosno prijetnje smrću bivšoj izvanbračnoj supruzi. Nazvao ju je početkom veljače u večernjim satima putem mobitela i ozbiljno joj priprijetio.


»Kunem ti se u dijete, reci mi gdje si, znaš da ti mogu doći na posao i da te mogu rasporiti«, samo je dio prijetnji koje joj je izrekao putem telefona pa nastavio: »Jel tvoj mozak svjestan svoje nesvijesti, svi mogu poginuti. Ona iz socijalnog rada, znaš što se može desiti, odemo na sud, ona zna da bi pred sutkinjom ubio i tebe i sebe i nju, sutkinju, je li to znaš?«, prijetio je i nadalje putem telefona da bi joj izrijekom rekao da će je ubiti. Strah i ugroženost za vlastiti život bio je ogroman, nesretna žena prijavila je policiji bivšeg supruga.


Iako se osumnjičeni, potom i optuženi bivši suprug prilikom dokazne radnje prvog ispitivanja branio na način da je porekao prijetnje, nije sporio da je razgovarao s bivšom ženom putem telefona.




S druge strane, tužiteljica je predložila da se optuženom produlji istražni zatvor, s obzirom na to da je već pravomoćno osuđivan sudskim odlukama zbog kaznenih djela prijetnji i teške krađe. Tužiteljica tvrdi da unatoč do sada izrečenim zatvorskim kaznama zatvora, za optuženika nisu imale utjecaj na njega, pa postoji bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo ili počiniti neko novo.