Fotografirao majku u krvi

Raspliću se okolnosti bestijalnog napada dječaka na majku u Trilju: ‘Odmah je nazvao oca i sve mu rekao’

Romana Crgol

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL



TRILJ Polako se raspleću okolnosti zbog kojih je došlo do napada 14-godišnjaka na vlastitu majku (47).


Podsjećamo, u 15.30 prošlog utorka, u Trilju, policija je zaprimila dojavu o napadu nad 47-godišnjakinjom, uslijed kojeg je zadobila teške tjelesne ozljede nanesene oštrim predmetom, nožem, a na mjestu događaja zatečen je njezin maloljetni sin, učenik osmog razreda osnovne škole.


Siloviti napad započeo je još u autombilu, ispred obiteljske kuće u kojoj 14-godišnjak živi s ocem i maćehom, kada ga je majka dovezla. Dječak je majku sa zadnjeg sjedišta automobila ubo nožem u oko, no ona se ipak nekako uspjela izvući iz auta te je otrčala na ulicu, gdje joj je 14-godišnjak zadao još jedan ubod u vrat. Nakon drugog uboda nožem majka je pala na trotoar gdje je ostala nepomično ležati, a dječak je odmah potom nazvao svog oca te mu rekao što je učinio, dok je susjeda pozvala policiju.




Na površinu su dosad isplivale mnoge činjenice, ali i nagađanja o obiteljskom životu te navodnom obiteljskom nasilju aktera ovog događaja.


Naime, majka i otac 14-godišnjaka razvedeni su, a odnosi su im se nakon razvoda dodatno pogoršali. Navodno se jedan od glavnih sukoba između roditelja odnosio upravo na stambenu situaciju djece, koje će dijete živjeti s kim i gdje. Dječak je, inače, već išao psihijatru te primao propisanu terapiju zbog čega ga je prije ispitivanja pregledala i stalna sudska vještakinja koja je donijela odluku da je 14-godišnjak je ubrojiv i raspravno sposoban, tj. da je u mogućnosti dati iskaz.


Pušten je na slobodu uz mjeru opreza da se ne smije približavati žrtvi. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu.