Jesu li pronađene kosti civila i svećenika iz Ljubuškog koje su ubili partizani?

Radnici slučajno pronašli masovnu grobnicu u Vrgorcu – vjerojatno datira iz Drugog svjetskog rata

Hina

Pretpostavlja se da kosti pripadaju civilima i zarobljenicima iz Drugog svjetskog rata. Neslužbeno se može čuti kako je otkrivena grobnica civila i svećenika iz Ljubuškog, koje su krajem Drugog svjetskog rata strijeljali partizani nakon što su ih prethodno odveli iz zatvora



VRGORAC Djelatnici vrgoračkoga komunalnog poduzeća u blizini Novog groblja kod Vrgorca pronašli su u srijedu ljudske kosti za koje se pretpostavlja da pripadaju civilima i zarobljenicima iz Drugog svjetskog rata.


Vrgorački radnici su grobnicu otkrili nakon što su radili strojevima i u jednom trenutku otkrili dijelove kostura, o čemu su odmah obavijestili policiju, koja je zaustavila daljnje radove na tom području sve dok se ne utvrdi o čemu je točno riječ.


Na teren je u srijedu izašao dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu koji je obavio očevid, kao i patolog. Službeno nitko ne daje informacije o čemu se točno radi, ali se neslužbeno može čuti kako je otkrivena masovna grobnica civila i svećenika iz Ljubuškog, koje su krajem Drugog svjetskog rata strijeljali partizani nakon što su ih prethodno odveli iz zatvora.