Krvavi incident

Pucnjava u Zagrebu: Pljačkaš Hrvatske lutrije u bijegu policajca hicem pogodio u glavu

Ana Raić Knežević

Krvavi incident dogodio se nedaleko poslovnice gdje su policajci presreli razbojnika. Na kraju je ipak savladan i uhićen



ZAGREB – Pokušavajući pobjeći nakon pljačke poslovnice Hrvatske lutrije u ulici Zinke Kunc, razbojnik je ranio zagrebačkog policajca.


Krvavi incident dogodio se nedaleko poslovnice gdje su policajci presreli razbojnika. Na kraju je ipak savladan i uhićen.


Kako doznajemo, razbojnik koji je vrlo vjerojatno imao i dvoje pomagača, bježeći iz ulice Zinke Kunc prešao je u susjedno Folnegovićevo naselje u ulicu Milke Trnine.Tamo je uskočio u prvi taksi na lokalnom stajalištu, no tada su već vozilu put prepriječila policijska kola.





– Čula sam svađu, a zatim hice. Nakon svađe, najprije se čuo jedan hitac, a zatim još tri, no nisam vidjela tko je galamio. Tada su već u ulici bila policijska kola pa su vjerojatno policajci pokušavali zaustaviti razbojnika. Nakon hitaca vrlo brzo stigla je hitna pomoć, prepričala nam je jedna od stanarki koja vrlo dobro poznaje i lokalnog taksista. On je, srećom, iz ovog incidenta izašao neozlijeđen, no bio je vidno šokiran, dok je policajcima prepričavao što se dogodilo.


Prema zasad dostupnim informacijama, uhićeni razbojnik od ranije je poznat policiji. Nije nam još potvrđeno koliko je novca uspio ukrasti.


Ranjeni policajac, koliko smo mogli doznati tijekom očevida, nije životno ugrožen, iako ga je razbojnikov hitac pogodio u glavu. Šokiranom taksistu policajci nisu dozvolili davanje izjava za medije, no iz njegove gestikulacije se moglo naslutiti da su mu hici prošli vrlo blizu donjeg dijela leđa.


Vozilo mu u pucnjavi nije oštećeno.


Očevid je i dalje u tijeku.