Vatreni obračun

Pucnjava u Splitu: Muškarac ranjen, napadač uhićen. ‘Žrtve smo tog susjeda već godinama’

Hina

Ilustracija (ne prikazuje zgradu u Splitu u kojoj je došlo do pucnjave) / Foto Ivica Tomić

Ilustracija (ne prikazuje zgradu u Splitu u kojoj je došlo do pucnjave) / Foto Ivica Tomić



SPLIT U Splitu je u subotu poslijepodne, hicem iz vatrenog oružja, ozlijeđen muškarac (38), osumnjičenik kojeg se odvodi u vezu s tim, odmah je uhićen, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.


Muškarac, koji je oko 14.40 sati, ozlijeđen u Mosečkoj ulici prevezen je u splitsku bolnicu, a trenutačno nije poznata težina ozlijede, rečeno je iz splitske policije koaj je o događaju izvjestila nadležno državno odvjetništvo.


Metkom iz vatrenog oružja ranjen je Leo Krstulović. Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje kako je muškarac ranjen u predjelu abdomena. Prema prvim neslužbenim informacijama, pucnjava se dogodila na stubištu unutar zgrade.




Punac ranjenog Krstulovića u razgovoru za Slobodnu objasnio je da je njegov zet žrtva susjeda čije izgrede prijavljuju godinama.


– Punac sam Lea Krstulovića koji je ranjen. Počinitelj živi vrata do vrata s mojom kćerkom i zetom. Probleme prijavljujemo četiri godine, intezivno i zadnje dvije godine. Bilo je pitanje dana kada će se ovo dogoditi. I danas kada smo prije pucanja zvali policiju, oni su nam kazali da ne razmišljamo u tom smjeru.


Kako je napadač nastavio raditi nesnosnu buku i radio je nered, moj ga je zet pokušao upozoriti da prestane s bukom u stanu. Zato je moj zet otišao do njegovog stana kako bi ga upozorio da smiri buku.


Napadač je otvorio vrata i pucao u njega. Kada je moj zet otvorio ovaj ga je jednim metkom upucao u trbuh. Nakon što je propucao mog zeta napadač je otišao u svoj stan. Kada je došla policija, izašao je na prozor i rekao je da bi se predao, ali pod uvjetom da ga ne ubiju, kazao je za Slobodnu Teo Živković.


Policija je terenu i obavlja očevid, a nakon uhićenja osumnjičenika traje kriminalističko istraživanje.