Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
30. ožujka 2020.
ČEKA SE SUĐENJE

Psihijatrijsko vještačenje utvrdilo, Zavadlav je bio smanjeno ubrojiv kod trostrukog ubojstva

Foto/Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto/Ivo Cagalj/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. ožujak 2020. u 17:48 2020-03-06T17:48:36+01:00

Zavadlava se sumnjiči da je iz automatske puške ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana. Ubojstva su se 11. siječnja dogodila na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici gdje je ukupno ispalio 36 metaka

SPLIT - Na splitsko Županijsko državno odvjetništvo stigao je zaključak psihijatrijskog vještačenja prema kojem je Filip Zavadlav (25), osumnjičen za trostruko ubojstvo počinjeno sredinom siječnja u Varoši, u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv, potvrđeno je u petak na odvjetništvu.

Zavadlavov branitelj odvjetnik Branko Šerić je rekao da još nije dobio zaključak psihijatrijskog vještačenja, a o vještačenju je doznao od novinara. Kad dobije nalaz znat će kako se postaviti u tom slučaju.

Rekao je i da u zatvorskoj bolnici dobro postupaju sa  Filipom Zavadlavom, te da njih dvoje redovito kontaktiraju.

Zavadlava se sumnjiči da je iz automatske puške ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana. Ubojstva su se 11. siječnja dogodila na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici gdje je ukupno ispalio 36 metaka.

Nakon predaje policiji pod jakim policijskim osiguranjem prebačen na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS)u Zagrebu, a nedugo nakon toga je počelo  psihijatrijsko vještačenje koje je trajalo mjesec dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.