Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Nanošenje ozljeda

Protiv maloljetnika koji je kolegici u školi žigosao slovo "U" podnijeta prijava

Foto Zadarski list
Foto Zadarski list
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2019. u 10:11 2019-02-08T10:11:45+01:00

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede«, priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova »U» opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede.

»Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za tjelesnu ozljedu.

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede«, priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se »stručna služba škole uključila pravovremeno« te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu