Priča o bivšem policajcu i glumcu

Prošlost nedavno pretučenog Leona Lučića: U Dugoj Uvali 2016. sjekirom napao odvjetnike

Bojan Žižović / Glas Istre

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

On je u Dugoj Uvali još u lipnju 2016. sjekirom napao odvjetnike Marina Fola, Mirellu Paolu Frlan i djelatnika Industrogradnje Igora Stepanića, te prijetio tadašnjem predsjedniku Uprave Industrogradnje Josipu Galincu. Lučić je za to uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine, za dva kaznena djela za koja su predviđene maksimalne zatvorske kazne od tri, odnosno šest godina



Zvijezda domaće igrane serije “Krim tim 2”, bivši policajac Leon Lučić, koji je trenutno u bolnici zbog teških ozljeda zadobivenih u tučnjavi nakon što je od jednog zaprešićkog poduzetnika pokušao iznuditi 100 tisuća eura, prije niti tri mjeseca nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Pazinu zbog ozbiljnih prijetnji smrću, piše Glas Istre.


On je u Dugoj Uvali još u lipnju 2016. sjekirom napao odvjetnike Marina Fola, Mirellu Paolu Frlan i djelatnika Industrogradnje Igora Stepanića, te prijetio tadašnjem predsjedniku Uprave Industrogradnje Josipu Galincu.


Lučić je za to uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine, za dva kaznena djela za koja su predviđene maksimalne zatvorske kazne od tri, odnosno šest godina.




Valja naglasiti da je zbog tih događaja Lučić uhićen u Puli 23. lipnja 2016. te mu je određen istražni zatvor iz kojeg je pušten nakon pet dana. Ukoliko Lučić bude osuđen za iznudu zaprešićkog poduzetnika, a pazinsku nepravomoćnu presudu potvrdi viši sud, Lučić će morati odslužiti i devet mjeseci zbog onoga što je napravio u Istri.


Njegov napad na odvjetnike koji zastupaju turističko naselje u Dugoj Uvali i radnika, te prijetnje koje im je izrekao ne djeluju nimalo bezazleno.


Naprotiv, prema presudi bi se moglo zaključiti da pukom srećom tog dana u turističkom naselju na istočnoj obali Istre nitko nije ozlijeđen, jer Lučić je na koncu sjekirom nasrnuo na vozilo u Istri poznatog odvjetnika Marina Fola i njome razbio suvozačevo staklo, gdje je sjedio djelatnik Industrogradnje Stepanić.


Odvjetnici su, inače, u pratnji Stepanića došli u Dugu Uvalu ne bi li dogovorili mirnu predaju ugostiteljskog objekta, kojeg je u najmu imao Lučićev šogor.


Pritom su u rukama imali rješenje Općinskog suda u Puli kojim se nalagalo da se objekt vrati u ruke tvrtki Resort Duga Uvala, u vlasništvu Josipa Galinca…