Analiza tragedije

Prometni stručnjak o videu koji je nestao s YouTubea: ‘Snimka lude vožnje Cetinskog teško ga kompromitira, trebalo mu je odavno oduzeti vozačku’

P. N.

Snimio Mateo SARDELIN

Snimio Mateo SARDELIN

Prometni stručnjak nadalje naglašava da je policija propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti



Prometna nesreća sa smrtnim ishodom u kojoj je sudjelovao slavni pjevač Tony Cetinski uvelike je privukla pažnju javnosti.


Javio nam se stoga prometni stručnjak Željko Marušić te analizirao prometnu tragediju koja se dogodila jučer u Rovinju.


Marušić nam je ujedno poslao video snimku snimljenu za jednu TV emisiju u kojoj Tony Cetinski velikom brzinom vozi Pustom ulicom, upravo onom ulicom u kojoj se jučer dogodila nesreća. Međutim, u međuvremenu, snimka je nestala s YouTubea.





Ovim videom naslovljenim “Star in the Car” Tony Cetinski namjeravao je upoznati publiku s Rovinjom i tamošnjim prometnicama.


Marušić ističe da se vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je osoba ležala na kolniku, ni u kojem slučaju ne može amnestirati velike odgovornosti.


“YouTube snimka, u kojoj Tony Cetinski vozi prebrzo, doslovce luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema nogostupa i tipična je pješačka zona, teško ga kompromitira”, objašnjava Marušić.


Prometni stručnjak nadalje naglašava da je policija propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti.


Marušić ujedno zaključuje da prema praksi pravno uređenih zemalja, posebice SAD-a, “treba odmah u sustav prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholiziranim osobama”.