Igranje životom

Prometni prekršaji na prometnicama PGŽ-a: Najčešće nekorištenje pojasa, razgovaranje tijekom vožnje i pijanstva

P. N.

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Na području Delnica oko 19.55 sati zatečen je 49-godišnji vozač s izmjerenom koncentracijom alkohola od 3,37 g/kg. Upravljao je teretnim vozilom Fiat ducato, a zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu zadržan je u službenim prostorijama policije



Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske jučer je zabilježeno 157 prometnih prekršaja. Na području Delnica oko 19.55 sati zatečen je 49-godišnji vozač s izmjerenom koncentracijom alkohola od 3,37 g/kg. Upravljao je teretnim vozilom Fiat ducato, a zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu zadržan je u službenim prostorijama policije.


Iz navedenih razloga u službenim prostorijama policije zadržan je i 42-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot, zaustavljen oko 15.40 sati u Novom Vinodolskom. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,73 g/kg, a policija je utvrdila kako se nije odazvao na izvanredni liječnički pregled, da mu je vozačka dozvola istekla u veljači 2014. godine te da sa sobom nema ni  osobnu iskaznicu.


Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama navedeni vozači su prekršajno prijavljeni, a temeljem ovog Zakona prijavljeni su i počinitelji drugih prometnih prekršaja: 17 vozača i putnika u vozilu koji nisu koristili sigurnosni pojas, 11 vozača koji su koristili mobitel tijekom vožnje, devet vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, pet vozača koji su prekoračili dozvoljene brzine te 115 počinitelja drugih prometnih prekršaja.




Osim prometnih prekršaja jučer je zabilježeno i devet prometnih nesreća, ali srećom samo s materijalnom štetom. Zabilježeno je i istrčavanje divlje svinje na kolnik, i to oko 7 sati na području otoka Krka. Divljač je udarila u osobno vozilo,  ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala šteta cijeni se na oko sedam tisuća kuna.