Mirisna krađa

Produženi ljetni boravak: Slovenka krala parfeme po riječkim drogerijama

Slavica Kleva

Branka Virant završila je u Via Romi / Foto Silvano JEŽINA

Branka Virant završila je u Via Romi / Foto Silvano JEŽINA

Riječ je o trgovinama DM-a koje se nalaze u sklopu trgovačkih centara. Uglavnom se, prema kaznenoj prijavi, osumnjičena fokusirala na krađu parfema ukupne vrijednosti nešto veće od deset tisuća kuna



RIJEKA – Slovenka Branka Virant (42) iz Ljubljane jučer je završila u istražnom zatvoru Županijskog suda zbog osnovane sumnje da je krala po trgovinama. Osnovana sumnja da je počinila kaznena djela krađe, rezultat je kriminalističkog istraživanja koje su nad slovenskom državljankom proveli policijski službenici Prve postaje. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Branka Virant u dva navrata, protekli petak i subotu obišla trgovine drogerijske i druge robe u Zvonimirovoj i Osječkoj ulici. Riječ je o trgovinama DM-a koje se nalaze u sklopu trgovačkih centara. Uglavnom se, prema kaznenoj prijavi, osumnjičena fokusirala na krađu parfema ukupne vrijednosti nešto veće od deset tisuća kuna.


U jednoj od trgovina kazneno djelo je osumnjičena počinila u dva navrata. Osim za kaznena djela krađe sumnjiči se i za kazneno djelo izradu i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela. Nakon kriminalističkog istraživanja predana je pritvorskom nadzorniku, a jučer nakon što je ispitana pred tužiteljem, privedena je dežurnoj sutkinji istrage Kseniji Zorc koja joj je odredila istražni zatvor u trajanju mjesec dana.


Iako je od 27. srpnja na snazi nova zakonska odredba po kojoj se više ne izriče mjera jamstva, iznimka su slučajevi kada je riječ o opasnosti od bijega, kao što je to u ovom konkretnom slučaju s obzirom da je počiniteljica strana državljanka. U takvom slučaju se mjera jamstva izriče i ona u ovom konkretnom slučaju iznosi 20 tisuća kuna.