Fantomke i palice

Privedeno više napadača na goste lokala u Uzdolju, prijeti im do pet godina zatvora

Hina

Foto D. JARAMAZ/PIXSELL

Foto D. JARAMAZ/PIXSELL



ZAGREB Policija je u utorak, kako doznaje Jutarnji list iz dva neovisna izvora, privela više osoba za koje sumnjaju da su sudjelovali u napadu na goste lokala Petko u Uzdolju kod Knina, koji su u srijedu 21. kolovoza gledali nogometnu utakmicu između Crvene zvezde i Young Boysa.


Prema istim izvorima, priveden je veći dio napadača dok se za nekima, koji su navodno također identificirani, u utorak navečer još intenzivno tragalo. Iz policije nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ove informacije, ni bilo kakve druge detalje, dok se ne dovrši kriminalističko istraživanje, navodi dnevnik u broju od srijede.


Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, kazala je kako je istina da je u tijeku intenzivno kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj koje je obuhvatilo više osoba, no ono nije dovršeno.




Jutarnji podsjeća da su se prošle srijede dogodila dva napada na goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice spomenutog beogradskog kluba, u Đevrskama i u Uzdolju.


Napadači u Đevrskama vrijeđali su prisutne na nacionalnoj osnovi razbijajući pritom boce i vješalice. No, njih su vlasnik kafića i gosti identificirali te ih je policija brzo privela. Radi se o 28-godišnjaku i 25-godišnjaku. Policija je na koncu u vezi tog događaja podnijela pet prekršajnih i jednu kaznenu prijavu.


Međutim, napad u Uzdolju bio je puno ozbiljniji i, čini se, organiziraniji. Navodno je u lokal upalo desetak napadača s fantomkama na glavama. Bili su oboružani palicama, daskama, a spominjala se i mačeta.


Desetak je napadača s “fantomkama” ušlo u lokal s ciljem devastacije inventara i ozljeđivanja prisutnih. Da su, za razliku od “kolega” iz Đevrsaka, napad isplanirali dokaz su i vozila koja su, zbog nemogućnosti kasnije identifikacije, ostavili upaljena uz glavnu cestu, podalje od parkirališta pred lokalom, piše Jutarnji list.


Na mjesto napada dovezli su se automobilima, koje su ostavili malo dalje, upaljenih motora uz glavnu cestu. Osim devastiranja kafića, fizički su napali prisutne te pritom lakše ozlijedili više osoba.


Najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici. Ovaj je događaj, kako je priopćila PU šibensko kninska, okarakteriziran kao kazneno djelo izazivanja nereda, počinjeno iz mržnje, pa napadačima prijeti kazna do pet godina zatvora.


U proteklih tjedan dana policija je u službene prostorije dovela više osoba za koje su sumnjali da bi mogli biti povezani s ovim napadom. No, svi redom su opet pušteni. Do utorka. Očito je intenzivna policijska obrada na koncu urodila plodom, donosi Jutarnji list.