Htjeli ih odvesti u Italiju

Privedeni u Šapjanama: Dvojica Srba pritvoreni zbog organiziranja ilegalnog prelaska granice sedmorici Kosovara

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Osumnjičenike u dobi od 39 i 43 godine riječko tužiteljstvo tereti da su 17. rujna u blizini graničnog prijelaza Bajakovo preuzeli sedam državljana Kosova te ih za cijenu od po 900 do 1100 eura obećali odvesti u Italiju. Za to su iznajmili dva automobila u rent-a-car agenciji i njima prevezli Kosovare do mjesta Šapjane blizu granice u općini Matulji. Tamo ih je zatekla granična policija i privela.



RIJEKA Dvojica srbijanskih državljana zadržana su u istražnom zatvoru zbog sumnje da su organizirali ilegalni prelazak iz Hrvatske u Sloveniju sedmorici državljana Kosova, izvijestilo je u utorak riječko Općinsko državno odvjetništvo.


Osumnjičenike u dobi od 39 i 43 godine riječko tužiteljstvo tereti da su 17. rujna u blizini graničnog prijelaza Bajakovo preuzeli sedam državljana Kosova te ih za cijenu od po 900 do 1100 eura obećali odvesti u Italiju.


Za to su iznajmili dva automobila u rent-a-car agenciji i njima prevezli Kosovare do mjesta Šapjane blizu granice u općini Matulji. Tamo ih je zatekla granična policija i privela. 

Riječko tužiteljstvo predložio je, a istražni sudac Županijskog suda i prihvatio njihovo zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.