Najmanje mjesec dana zatvora

Pritvoren 30-godišnji nasilnik iz Rijeke: Vrijeđao majku i sestru, pa nožem na policajca

Slavica Kleva

Omer Husadžić nije se primirio ni kad su stigli policajci / snimio M. ANIČIĆ

Omer Husadžić nije se primirio ni kad su stigli policajci / snimio M. ANIČIĆ

Husadžić je majci i sestri nedjeljnu večer pretvorio u jezive trenutke, prijetio i da će ih »poslati na Drenovu«



Omer Husadžić, 30-godišnjak iz Rijeke, jučer je završio u istražnom zatvoru gdje će provesti najmanje mjesec dana temeljem rješenja suca istrage Županijskog suda Vlade Bosnera. Husadžić je kazneno prijavljen zbog nasilja u obitelji te prisile prema dužnosniku, a u zatvoru će provesti mjesec dana zbog opasnosti od ometanja postupka i opasnosti od ponavljanja djela.


U dva navrata Husadžić je do sada kazneno osuđivan, jednom također zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, drugi put zbog uništenja tuđe stvari. Protiv osumnjičenog se vode i prekršajni postupci temeljem Zakona o obitelji, također zbog nasilja nad članovima obitelji.


Premda je određena jamčevina u iznosu od 20 tisuća kuna, riječ je o nezaposlenoj osobi, koja ne privređuje i nema prihoda, pa je uz jamstvo sudac donio i dvije mjere opreza. Kad se okonča istraga Husadžić će morati jednom na policiju na redovito javljanje, a zabranjeno mu je i komuniciranje sa žrtvama.




A žrtve su u ovom slučaju njegova majka i sestra kojima je nedjeljnu večer nasilnik pretvorio u jezive trenutke. Osim što je vikao na majku, vrijeđao je riječima izvikujući »da će je poslati na Drenovu, misleći pritom na groblje«, do uvreda takvog izbora riječi da na njih nitko ne bi mogao ostati ravnodušan i ne pobojati se za svoj život. U tom trenutku u stan je došla i sestra koja je nastojala smiriti brata, ali bezuspješno. I nju je dobrano izvrijeđao pa je u konačnici spas za sebe i majku pronašla iza zaključanih vratiju sobe i pozvala policiju.


Kad su stigli policajci, počeo ih je vrijeđati policajce, izvadio iz ladice kuhinjski nož i vitlao njime. Vikao je policajcu da će i njega ubiti pa je savladan i priveden.