Nepopravljiv i opasan

Prije dva mjeseca je autom usmrtio ženu i pobjegao. Sad je opet uhvaćen s dva promila alkohola u krvi

Hina

Sisačko-moslovačka policija priopćila je kako je noćas oko 3.30 sati u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin BiH sa statusom stranca na privremenom boravku u RH,.a koji je 'napuhao' 1.95 promila



Nepunih mjesec i pol dana nakon što je u Dvoru zbog prebrze vožnje sletio u dvorište te naletio na ženu i nanio joj teške i po život opasne ozljede, 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin, koji je kao recidivist poznat tamošnjoj policiji po prometnim prekršajima, je u noći na petak opet u Dvoru zaustavljen za volanom s gotovo 2 promila alkohola u krvi.


Sisačko-moslovačka policija priopćila je kako je noćas oko 3.30 sati u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin BiH sa statusom stranca na privremenom boravku u RH,.a koji je ‘napuhao’ 1.95 promila.


Uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja tijekom dana će biti doveden na sud.




Sletio joj u dvorište, pregazio ju i nanio ozljede opasne po život


U policiji napominju kako je isti vozač 1. ožujka u Dvoru skrivio prometnu nesreću u kojoj je 69-godišnja žena zadobila teške ozljede opasne za život.On je zbog neprilagođene brzine tada izgubio nadzor nad vozilom i sletio u njeno dvorište, gdje je naletio na nju, da bi potom izašao iz automobila i pješice otišao, a da ozlijeđenoj nije pružio pomoć. Zbog ove prometne nesreće kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.U Dvoru recidivist u samo pola sata dva puta zaustavljan pijan za volanom

Inače, u Dvoru je jedan recidivist i prije tri tjedna ponovno vozio pijan, a zanimljivost je ta što ga je prometna policija u samo pola sata dva puta zaustavljala zbog istog prekršaja.


Prvo je »pod vidnim utjecajem alkohola« zaustavljen zadnjeg dana veljače u predvečernjim satima, kada je odbio alkotestiranje.


Odveden je u policijsku postaju na otrježnjenje, a izašao je idući dan oko 6 sati.


Samo 35 minuta poslije on je, unatoč izrečenoj mu mjeri opreza zbog vožnje u alkoholiziranom stanju (zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije), ponovno zatečen za volanom istoga automobila u mjestu Javoranj, na području Dvora.


Ovoga puta policija ga je uhitila i uz optužni prijedlog dovela na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.


Kako je odbio alkotestiranje, a u vožnji nije izazvao nesreću ni napravio materijalnu štetu, policija mu nije bila obvezna razinu alkoholiziranosti utvrđivati slanjem na vađenje krvi, tako da nije poznato koliko je »napuhao’.