Tražio 15.000 eura

Prijavljen ucjenjivač koji je radi zastrašivanja organizirao bacanje bombe u dvorište žrtve

Hina

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

U nekoliko navrata je bacajući kamenje oštetio prozore obiteljske kuće 29-godišnjaka, a dolazio je i u pratnji nepoznatih osoba kako bi mu verbalno prijetio. Uz to, osumnjičeni je 9. rujna 2018. oko 23 sata oštetio vrata obiteljske kuće oštećenika načinivši štetu od 3000 eura



ZAGREB – Zbog kontinuiranih prijetnji 29-godišnjaku tijekom kojih je angažirao nepoznate osobe da bace ručnu bombu u dvorište ispred njegove kuće, zagrebački policajci su u subotu prijavili 25-godišnjaka.


Policija tvrdi da je 25-godišnjak od početka 2018. do veljače kontinuirano dolazio do kuće svoje žrtve u Sesvetama gdje ga je zastrašivao tražeći 15.000 eura.


Pritom je u više navrata sam ili u društvu drugih osoba automobilom prolazio ispred njegove kuće čime je, kažu u policiji, »naglašavao svoju prisutnost«.




U nekoliko navrata je bacajući kamenje oštetio prozore obiteljske kuće 29-godišnjaka, a dolazio je i u pratnji nepoznatih osoba kako bi mu verbalno prijetio.


Uz to, osumnjičeni je 9. rujna 2018. oko 23 sata oštetio vrata obiteljske kuće oštećenika načinivši štetu od 3000 eura.


S obzirom da nije uspio u naplati, osumnjičeni je angažirao nepoznatu osobu da baci ručnu bombu u dvorište kuće 29-godišnjaka, a što je ta osoba i učinila 25. siječnja oko 3 sata.


Bačena bomba je oštetila njegovu i druge okolne kuće pri čemu je nastala šteta od 7000 kuna.


Tijekom kriminalističkog istraživanja u Sesvetama je provedena pretraga stana 28-godišnjaka za kojeg se posumnjalo da bi mogao biti povezan s bacanjem bombe.


Tom prilikom je u njegovom stanu pronađeno 13 ručnih bombi koje su oduzete, dok je 28-godišnjak prijavljen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđena njegova povezanost s bacanjem bombe u dvorište iznuđivanog 29-godišnjaka, izvijestila je policija.