Prevare

Prijavljen prevarant iz Opatije: Nije odvezao otpad, ali je uslugu uredno naplatio

Slavica Kleva

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Osumnjičeni je na području Lovrana i Opatije postavio oglase za odvoz glomaznog otpada te je dvjema građankama naplatio znatno veći iznos od dogovorenoga, a da nije odvezao sve predmete



RIJEKA Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela prijevare. Sumnja se da je tijekom siječnja ove godine na području Lovrana i Opatije postavio oglase za odvoz kućnog otpada, namještaja, kućanskih aparata i drugih stvari, te na taj način stupio u kontakt s oštećenima. Kaznenim djelima oštetio je dvije hrvatske državljanke u dobi od 55 i 81 godine, koje je prevario prilikom odvoza raznih predmeta naplativši im znatno veći iznos od dogovorenoga, a da nije odvezao sve predmete koje je prema dogovoru trebao odvesti i zbrinuti. Sveukupna materijalna šteta je oko 4.600 kuna. Po završetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku, a tijek daljnjeg procesuiranja bit će poznat danas.


Policija upozorava građane na povećani oprez prilikom dogovaranja i plaćanja raznih usluga pa tako i usluga odvoza kućanskog otpada. Svim građanima, a naročito onima starije životne dobi, savjetujuje se da prilikom stupanja u kontakt s nepoznatim osobama provjere o kome se zaista radi, da li je osoba ovlaštena za obavljanje takve vrste poslova te da li je dogovorena cijena u skladu s uslugom koja se nudi. U slučaju sumnje na mogućnost prijevare ili ako je prijevara počinjena potrebno je nazvati policiju.