Klasičan trik

Prevarantice pokrale staricu na Rabu, ponudile joj besplatni zdravstveni pregled

Martina Jednobrković

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Tijekom razgovora jedna od »prezentatorica« iskoristila je nepažnju 84-godišnjakinje te otišla u drugu prostoriju pronaći nešto vrijedno. Drska kradljivica je pronašla novac i uzela ga



RAB Osobe starije životne dobi često su meta drskih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju i počine zločin. Takav slučaj se dogodio na području Lopara na otoku Rabu.


Na vrata 84-godišnjakinje pokucale su dvije ženske osobe koje su nudile zdravstveni uređaj uz besplatnu prezentaciju. »Brižna« starica ih je pustila u kuću, a upravo su to »prodavačice« i željele.


Tijekom razgovora jedna od »prezentatorica« iskoristila je nepažnju 84-godišnjakinje te otišla u drugu prostoriju pronaći nešto vrijedno. Drska kradljivica je pronašla novac i uzela ga. Na ovakav podmukao način, osobe s lažnim predstavljanjem iskoristile su povjerenje i nemoć osoba starije životne dobi kako bi se okoristile.




U ovom slučaju 84-godišnjakinji je načinjena šteta u vrijednosti 22 tisuće kuna, a vjerojatno je izgubljena i vjera u ljude. Kako bi se zaštitili od ovakve vrste prijevara i drugih s njima povezanih kaznenih djela svim građanima, a posebice onima starije životne dobi savjetuje se da ne otvaraju vrata i ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe, sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi i što žele.


Od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki zatražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice.