Nasilna smrt kod Našica

Presudila ljubomora: Zbog ubojstva maloljetne djevojke u Koški uhićen 23-godišnjak

Hina

Kuća ubijene djevojke / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Kuća ubijene djevojke / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Uhićeni će tijekom dana biti priveden pritvorskom nadzorniku, a teretit će ga se za kazneno djelo teškog ubojstva, izvijestili su u utorak na izvanrednoj konferenciji za novinare u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU)



OSIJEK Zbog osnovane sumnje da je u Koški kod Našica nasilno usmrtio maloljetnu djevojku, osječko-baranjska policija uhitila je 23-godišnjeg osumnjičenika, koji će tijekom dana biti priveden pritvorskom nadzorniku, a teretit će ga se za kazneno djelo teškog ubojstva, izvijestili su u utorak na izvanrednoj konferenciji za novinare u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU).


Voditelj Službe općeg kriminaiteta ove PU Tomislav Gal kazao je kako je, nakon jučerašnjeg pronalaska mrtvog tijela djevojke, kod željezničkog kolodvora u Koški, obdukcijom potvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubojstvu.


U suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom i kolegama iz Ravnateljstva policije utvrdili smo osnovanu sumnju da je 23-godišnjak, 6. studenog u Koški, u blizini željezničkog kolodovora, nakon kraće verbalne rasprave, hladnim oružjem, zadao žrtvi više ubodnih i reznih rana, uslijed kojih je maloljetnica preminula, kazao je Gal.




Istražujući motiv kazenog djela utvrdili smo da su 23-godišnjak i maloljetna djevojka bili u određenoj vezi te da je motiv ubojstva navjerovatnije ljubomora, dodao je.


Istaknuo je kako će 23-godišnji osumnjičenik tijekom dana biti priveden u pritvorsku jedinicu i da će ga se teretiti za kazneno djelo teškog ubojstva, za što je predviđena kazna od najmanje 10 godina. Mladić dosad nije bio evidentiran kao počinitelj nekog drugog kaznenog djela.


S obzirom da su izvidi, koji se poduzimaju u vezi maloljetnih osoba tajni, Gal nije mogao iznositi detaljnije obavijesti o izvidima, osim da je osumnjičenik uhićen na području Osječko-baranjske županije.