Nije ništa vidio

Poznati hrvatski bubnjar optužen da je pijan i drogiran u Ilici usmrtio pješaka na zebri i pobjegao s mjesta nesreće

P. N.

Umjesto da Scholz izađe iz auta, pomogne pješaku i pozove Hitnu pomoć, on se odvezao u noć, a nesretni pješak je tri dana kasnije u KB Sestre milosrdnice podlegao ozljedama



Dugogodišnji bubnjar Parnog Valjka i jedan od najboljih hrvatskih instrumentalista Dražen Scholz optužen je da je prije nepunih godinu dana na zagrebačkoj Ilici usmrtio pješaka na zebri i pritom pobjegao s mjesta nesreće.


Da stvar bude gora, Scholz je tog jutra u sebi imao jedan promil alkohola u krvi, dok su mu u mokraći nađeni tragovi kokaina i lijekova, piše Jutarnji. Bez obzira na sve to, Scholz je sjeo za upravljač svog Renault Clija te se u 5,30 sati vozio lijevom trakom prema Vrapču da bi dolaskom do kućnog broja 298 naletio na pješaka Vjerana Dasovića (34) koji je toga trenutka prelazio pješački prijelaz i koji je zadobio stravične ozljede.


Umjesto da Scholz izađe iz auta, pomogne pješaku i pozove Hitnu pomoć, on se odvezao u noć, a nesretni pješak je tri dana kasnije u KB Sestre milosrdnice podlegao ozljedama. Osim zbog prouzročenja nesreće sa smrtnom posljedicom, optužnica Općinskog državnog odvjetništva posrnulog bubnjara tereti i za nepružanje pomoći.




– Te večeri sam se probudio oko 3 ujutro. Popio sam jednu limenku pive. Nisam imao cigareta pa sam ih otišao kupiti. Pritom sam na Iblerovom trgu sreo poznanika kojeg sam pristao odbaciti do kuće. Osjećao sam se sposobnim da mogu voziti. Na mjestu nesreće sam osjetio u jednom trenutku da je nešto udarilo u desnu stranu auta. Zvučalo je kao da mi je netko bacio torbu na auto. Pogledao sam na unutarnji retrovizor i nisam ništa vidio, pa sam nastavio vožnju dalje po Ilici. Skrenuo sam u prvu desno ulicu, a kako ni moj suputnik nije vidio što se dogodilo jer je gledao u mobitel, stao sam i vidio oštećenja na autu, a kod suvozača se razbilo staklo koje se rasulo unutra.


Kasnije sam se pješice vratio na mjesto nesreće i vidio da je neka osoba ozlijeđena. Tek tad sam shvatio što se dogodilo, ali nisam ostao tamo već tek, kad sam kasnije skupio hrabrosti, javio sam se policiji koja je došla onda do mog auta – ispričao je, prenosi Jutarnji, slavni bubnjar u tužiteljstvu rekavši da je u vrijeme prometne nesreće bio mrak te da se ne sjeća je li samo mjesto gdje je bio nalet, bilo osvijetljeno uličnom rasvjetom.


Tvrdio je da nije vozio više od 50 ili 60 na sat.