Velika šteta

Požar na riječkom kafiću Metropolis namjerno izazvan? Istražitelji ispituju što se dogodilo na Zametu

Šarlota Brnčić

Policijske ekipe obavljale su jučer očevid zbog požara što je ugašen oko 3.30 sati / snimio R. BRMALJ

Policijske ekipe obavljale su jučer očevid zbog požara što je ugašen oko 3.30 sati / snimio R. BRMALJ

Konobar je prolazio ulicom, vidio što se događa i zvao vatrogasce. U požaru je oštećen kompletan prostor i pola terase. Oštećen je kompletni inventar, oštećene su i tende te zidovi, kaže vlasnik



Velika šteta pričinjena je požarom koji je jučer u gluho doba noći izbio u kafiću i noćnom baru Metropolis u Ulici Ivana Lenca na Zametu. Požar je izbio izvan radnog vremena lokala pod okolnostima koje se još uvijek razjašnjavaju. Policija je od trenutka kada je požar ugašen pa sve do okončanja očevida osiguravala poprište događaja. Očevid je obavljen po danu, a pored djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske, kojih je bilo u popriličnom broju, očevidu su se pridružili i njihovi kolege iz Zagreba. Iz toga se dalo naslutiti da se ne radi o nekakvom tehničkom uzroku požara već da se sumnja da je u pozadini slučaja nešto ozbiljnije, moguće i namjerno izazivanje požara.


Pomnom policijskom očevidu tijekom kojeg se u opožarenom lokalu sve detaljno slikalo, a koliko je mogla vidjeti naša novinarska ekipa i mjerilo, nazočio je i vlasnik kafića Marko Možnik.


– To je bilo između 2 i 3 sata u noći. Konobar je prolazio ulicom, vidio što se događa i zvao vatrogasce. U požaru je oštećen kompletan prostor i pola terase. Oštećen je kompletni inventar, oštećene su i tende te zidovi. Šteta je velika. O uzrocima još ništa. Vidjet ćemo – kazao nam je Možnik na mjestu događaja. Iako se za sada još nije mogao izjasniti o kolikoj bi se šteti moglo u konačnici raditi, iz njegova izraza lica, kao i onoga što nam je izjavio, bilo je jasno da će se raditi o vrlo visokom iznosu.