Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. veljače 2020.
Nema opasnosti

Požar na Zrću pod kontrolom, 17 vatrogasaca ostaje cijelu noć

Foto Zadarski list
Foto Zadarski list
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 23:19 2019-07-16T23:19:07+02:00

NOVALJ Jaka bura povremeno uzrokuje pojave manjih požara na području Caske. Ova je lokacija dijelom udaljena od plaže Zrće na nekoliko stotina metara. Vatrogasni županijski zapovjednik Hrvoje Ostović ističe kako nema opasnosti od pojave požara većih razmjera.

- Na terenu trenutno dežura 17 vatrogasaca sa ukupno sedam vatrogasnih vozila i tu će ostati cijelu noć. Povremeno se pojave manji požari koje vatrogasci odmah lokaliziraju pa trenutno nema opasnosti od širenja vatre većeg intenzitetaa, naglašava Hrvoje Ostović.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo veći je dio dana bio na Zrću i uz požarišta. Potvrdio nam je riječi vatrogasnog zapovjednika Ostovića.

- Vatrogasci dežuraju i tek se povremno javi vatra nošena burom. Promet kao i rad svih klubova večeras je na Zrću normalno nastavljen. U tome smislu na Zrću kao da se ništa nije niti dogodilo.

Veći broj partijanera dobar dio dana proveli su u snimanju udaljenijih požara, iako ih je zbog sigurnosti mnoštvo moralo napustiti teren. Stanje je sada po svim pitanjima vraćeno u normalu, rekao nam je gradonačelnik Ante Dabo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.