Vatrena stihija

Požar na Učki stavljen pod kontrolu, na požarištu će noćas dežurati brojni vatrogasci

P. N.

Ilustracija Foto Igor Ravnić

Ilustracija Foto Igor Ravnić



NOVO 19.00 Požar je stavljen pod kontrolu. Na požarištu će tijekom noći ostati barem polovica vatrogasaca. “Potpuno gašenje požara očekujemo tijekom sutrašnjeg dana”, izjavio je za N1 Gordan Filinić, zapovjednik JVP Opatija.


Izgorjelo je 17 hektara borovine, trave i makije. Zapovjednik JVP Opatija donio odluku o zabrani paljenja biljnog otpada na otvorenom na području liburnijskih općina (Matulji, Opatija, Mošćenička draga i Lovran) do daljnjega, zbog opasnosti od požara zbog suše..



NOVO 17.30 Požar je zahvatio velik dio područja – još uvijek je aktivan i za sada nije pod kontrolom. Na terenu se nalazi 40 gasitelja – 2 javne vatrogasne postrojbe, Opatija i Rijeka, sva dobrovoljna vatrogasna društva Liburnije te 10 vozila i autocisterni, a pristigao je i kanader – izjavio je zapovjednik opatijskih vatrogasaca, Gordan Filinić.





OPATIJA Opatijski vatrogasci zaprimili su dojavu oko 12 sati danas o požaru koji je buknuo na padinama Učke. S obzirom da je teren prilično nepristupačan, na teren je izašlo više vatrogasnih vozila, a sada im se pridružio i kanader kako bi se požar što brže ugasio.



– Požar se počeo širiti oko 12.20 s obzirom na vjetrovito vrijeme, no nasreću, izbio je u dubokoj šumi te nisu ugroženi niti stambeni objekti niti ljudski životi. Požar je pod kontrolom – izjavili su iz PU Primorsko-goranske.


Uzroci požara u ovom trenutku još nisu poznati.