Vatrogasna akcija

Požar kod Imotskog tijekom večeri pod nadzorom

Hina

Reuters

Reuters

 »Vatra se stavlja pod nadzor gasitelja, ostalo je još desetak posto požarišta gdje vatrogasci nisu došli i to ćemo kroz kroz dva sata staviti pod nadzor gasitelja«, rekao je Glavina



ZAGREB Vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina najavio je kako će šumski požar kod Imotskog, koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne, u večernjim satima biti stavljen pod kontrolu gasitelja.


 »Vatra se stavlja pod nadzor gasitelja, ostalo je još desetak posto požarišta gdje vatrogasci nisu došli i to ćemo kroz kroz dva sata staviti pod nadzor gasitelja«, rekao je Glavina za Dnevnik HTV-a.


 Kazao je kako je požar u blizini Crvenog jezera kod Imotskog zahvatio 25 do 35 hektara uglavnom borove šume, a uz brojne vatrogasce gase ga i tri kanadera.




 Naglasio je kako požarom nisu ugrožene kuće niti drugi objekti.


 Požar je buknuo oko 16,15 sati kada je vatra zahvatila gustu borovu šumu, a gase ga brojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske postrojbe iz Divulja.


 MORH je izvijestio kako su u gašenje tog požara popodne upućena tri kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.