Pješak na kolniku

Potvrđena optužnica protiv Tonyja Cetinskog zbog prometne nesreće. Prijeti mu 8 godina zatvora

Mateo Sardelin

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Cetinskom se stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti prometa, nesreću sa smrtnom posljedicom prouzročio iz nehaja



ROVINJ Nakon što je u siječnju ove godine protiv Tonyja Cetinskog (50) iz Rovinja, jednog od najpopularnijih domaćih glazbenika, pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnica zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine u Rovinju u kojoj je smrtno stradao Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, pulski je Općinski sud danas potvrdio optužnicu, javlja Glas Istre.


Cetinskom se podsjetimo, stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti prometa, nesreću sa smrtnom posljedicom prouzročio iz nehaja. Prema odredbama Kaznenog zakona, u slučaju da mu se pravomoćnom presudom dokaže krivnja, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.


Tereti ga se da je vozilom ulazio u taj zavoj a da se prethodno nije uvjerio može li tu radnju poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu. Također se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.




Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice, nego je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja.