Prometna

Posljedice sudara na Svilnom: teško stradali motociklist na intenzivnoj na Sušaku

Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Sraz je bio žestok, nakon sudara motocikl se zaustavio gotovo trideset metara dalje, uz metalnu zaštitnu ogradu



RIJEKA  Tridesetjednogodišnji motociklist je, kako se na kraju ispostavilo, ipak ozbiljno  ozlijeđen u sudaru s automobilom u petak navečer u Svilnom. Teško nastradali B. P., s adresom na riječkom području, smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja u sušačkoj bolnici.


Prometna nesreća se, po informacijama s mjesta događaja, dogodila kada je motociklist, upravljajući hondom u smjeru Orehovice, izlaskom iz oštrijeg desnog zavoja prešao na lijevu stranu ceste. U   trenucima što su uslijedili, udario je u automobil dacia sandero, riječke registracije, što je dolazio iz suprotnog smjera.


Sraz je bio žestok, nakon sudara motocikl se zaustavio gotovo trideset metara dalje, uz metalnu zaštitnu ogradu.




– To se dogodilo u sekundi. Samo je doletio u mene… U prvi mah sam pomislila da je nesretnik nakon sudara završio u provaliji – pričala nam  je nakon nesreće mlada vozačica dacije, nastanjena na Mavrincima.


– Kada sam izašla iz auta, vidjela sam da motociklist leži uz ogradu, bila sam u šoku, nisam ga ni mogla pogledati… Vozači koji su naišli iza mene zvali su Hitnu pomoć. Nadam se da nije ozbiljno stradao, mada je jaukao od bolova – konstatirala je zabrinuta vozačica, koja nije ozlijeđena u sudaru.


Vozač honde, uveliko smrskane nakon sudara, imao je na glavi kacigu. Uzroke nesreće rasvjetljava riječka prometna policija, no  dosadašnji zaključci  kazuju da je motociklist vozio »neprilagođenom brzinom«.