Privedena četvorka

Policija uhitila napadače na novinarku Andreu Topić, Kujundžić osudio napad

Hina

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Policija je rekla da su uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje



SPLIT – Splitska je policija uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.


Policija je rekla da su uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.


Nakon što završi kriminalističko istraživanje, policija će protiv uhićenih Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.




Kako je izjavila novinarka Topić, nalazila se u svom automobilu kada je stigla nadomak ministrove kuće u Ivanbegovini, koja po podacima iz imovinske kartice ima više kvadrata nego što je prijavljeno.


U jednom trenutku su joj automobil okružila četiri muškarca od kojih je jedan sve snimao videom, drugi je pokušavao otvoriti vrata njenog vozila, a ostali su dobacivali. Rekla je kako je prije nego se vratila u automobil jedan od muškaraca trčao za njom, kada je vidio da je izvadila fotoaparat.


»Otvorila sam vrata automobila. Tada su došli i ostali radnici, njih četiri, pet. Svi uz viku i galamu, uz dernjavu da se maknem jer da je cesta od ‘njihova Milana’.


Okružili su me. Razmišljala sam da trčim, nisam imala kamo.


Svaku rupu oko mene su zagradili. Sjela sam onda u auto i zalupila vrata. U panici nisam mogla naći gdje se zaključavaju sve brave iznutra, iskreno, to mi dugme nikad nije trebalo«, kazala je Topić.


Otkrila je i kako je sve trajalo otprilike pola sata i prestalo tek kada je na poziv Slobodne Dalmacije na mjesto događaja stigla policija.


Ministar zdravstva Milan Kujundžić osudio je incident koji se dogodio u četvrtak u Ivanbegovini, gdje su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je htjela slikati Kujundžićevu kuću u njegovu rodnom mjestu, o čemu će u podne u Ministarstvu zdravstva održati konferenciju za novinare.


»Incident koji se dogodio apsolutno osuđujem. Pohvaljujem policiju u Imotskom koja je interventirala i koja će istražiti što se dogodilo«, izjavio je u petak Kujundžić.Policija je uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Novinarka je rekla kako su napadači nekoga telefonski zvali, te joj potom rekli da će je pustiti jer im je tako rekao ministar Kujundžić.


»U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade, nitko me nije zvao i ni s kim nisam razgovarao«, ustvrdio je Kujundžić.


Što se tiče kuće u Ivanbegovini, koju je novinarka istraživala jer po podacima iz imovinske kartice ima više kvadrata nego što je prijavljeno, Kujundžić kaže da je izgrađena prije dvadesetak godina, da ima 100 četvornih metara stambene površine i da u međuvremenu nije ni povećana ni smanjena.