Okončana drama

Policija rano jutros svladala rastrojenog muškarca u Opuzenu. Okidač za dramu bio je – dječji rođendan

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Radi se o ratnom veteranu 116. neretvanske brigade. Još rano poslijepodne, taj se 49-godišnjak zatvorio u svoju kuću gdje je aktivirao plinsku bocu i izazvao eksploziju



Drama u Opuzenu, koja je trajala više od 12 sati, okončana je rano jutros. Psihički bolesnik koji je izazvao eksploziju plinske boce i požar, a kasnije i velikim nožem ozlijedio policajce oko pet ujutro je svladan i spušten s krova.


Odmah je, javlja N1, odvezen u bolnicu u Splitu, jer ima opekotine od eksplozije.


Radi se o ratnom veteranu 116. neretvanske brigade za koji su mediji objavili da je obolio od PTSP-a. Novi list, međutim, doznaje kako boluje od ozbiljnije psihičke bolesti. Još rano poslijepodne, taj se 49-godišnjak zatvorio u svoju kuću gdje je aktivirao plinsku bocu i izazvao eksploziju.




Nepobitno nam je potvrđeno da je okidač za cijelu dramu bilo ispaljivanje konfeta na dječjem rođendanu u susjedstvu.


Nakon što su ga policajci pokušali odvući od požara, on ih je ozlijedio kosirom i popeo se na krov odakle nije htio sići satima. 


Od siline eksplozije, tvrde reporteri s terena, “kuća se prepolovila i izgorjela, a duševno rastrojeni muškarac opečen po tijelu uspio se popeti na jedan dio krova, točnije betonske ploče, po kojoj je hodao sa oštrim kosirom u rukama”.