Pripadnici krim-policije provjeravaju dojavu turistkinje

Policija “okupirala” krčki poluotok Prniba: Ronioci tragaju za lubanjom koju je uočila Čehinja

Slavica Kleva

Kako je prije osam godina, točnije 28. srpnja 2005. bez traga nestao Zoran Marević, i to nedaleko uvale Prniba, točnije ugostiteljskog lokala Dunat koji se nalazi u neposrednoj blizini jasno je da policija najprije želi utvrditi da li se doista radi o ljudskim kostima, a tek onda eventualno i nastaviti s istragom



KRK Kasno popodne policija je “okupirala” poluotok Prniba, na potezu od Krka prema Dunatu, oko tri kilometra od glavne krčke ceste kroz visoku borovu šumu koja se spušta prema moru.


Djelatnici PU primorsko-goranske, sektor krim-policije, uz pomoć ronioca specijalne policije i krčke policijske postaje provjeravaju dojavu jedne češke turistkinje da je u moru prilikom ronjenja ugledala ljudsku lubanju.


Kao i svakoj, tako su i ovoj provjeri policijski službeici ozbiljno pristupili kako bi potvrdili ili odbacili sumnje da je riječ o ljudskim ostacima.




Od 17 do 19 sati ronioci specijalne policije ronili su na dubini četiri do pet metara i pretraživali šire područje kamenitih plaža. 


Kako je točno prije osam godina, točnije 28. srpnja 2005. bez traga nestao Zoran Marević, i to nedaleko uvale Prniba, točnije ugostiteljskog lokala Dunat koji se nalazi u neposrednoj blizini jasno je da policija najprije želi utvrditi da li se doista radi o ljudskim kostima, a tek onda eventualno i nastaviti s istragom.


U ovom trenutku prerano je govoriti o nekim čvrstim dokazima jer su ronioci još u moru. Još nije poznato da li je nešto i pronađeno.


U svakom slučaju, policija ozbiljno provjerava dojavu jer svaki mogući trag vezan za nestanak Zorana Marevića istražuje se vrlo detaljno.