Tragična nesreća u Opatiji

Policija o smrti u hotelu Belvedere: Nema elemenata kaznenog djela, dio ograde je pao na čovjeka

P. N.

foto: booking.com

foto: booking.com

Temeljem utvrđenih činjenica, stoji u policijskom priopćenju, "ističemo kako je spomenuti češki državljanin nastradao dok se nalazio na balkonu jednog opatijskog hotela te je dio betonske ograde pao na njega, a što je imalo za posljedicu smrtno stradavanje".



Policijska uprava Primorsko-goranske županije tvrdi da u nesreći koja se jučer dogodila u opatijskom hotelu Belvedere nema elemenata kaznenog djela, odnosno da se radi o nesretnom slučaju. Podsjetimo, u hotelu Belvedere poginuo je turist, 45-ogodišnji Čeh, a nastradao je “prilikom puknuća dijela betonske ograde balkona na kojem se nalazio”.


Nastavno na jučerašnji događaj u Opatiji u kojem je život izgubio 45-godišnji češki državljanin, izvješćujemo kako su policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Rijeci proveli izvide i dokazne radnje kojima je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela, već je riječ o nesretnom slučaju, izvijestila je priopćenjem Policijska uprava primorsko-goranska.


Temeljem utvrđenih činjenica, stoji u policijskom priopćenju, “ističemo kako je spomenuti češki državljanin nastradao dok se nalazio na balkonu jednog opatijskog hotela te je dio betonske ograde pao na njega, a što je imalo za posljedicu smrtno stradavanje”.




Nakon prvih vijesti o stradanju češkog državljanina pretpostavljalo se, podsjetimo, da je gost pao s balkona nakon što se odlomila ograda, ali iz policijskog priopćenja razvidno je da se dogodilo drugačije: na nesretnog čovjeka pao je dio odlomljene betonske ograde.


Ovakve okolnosti nesreće za sobom će povući brojna pitanja, valjda i pitanje odgovornosti, o hotelu koji je u tako lošem stanju da su ga gosti nazivali “katastrofom” i “ratnom zonom”. Pritužbe zbog zapuštenosti hotela stizale su i na adresu našeg lista te smo neposredno prije početka sezone pisali o kupalištu hotela, koje se, tvrdili su gosti i domaći, nalazi u “sablasnom stanju”.


Hotel Belvedere nalazi se u sastavu grupacije Liburnia riviera hoteli.