Istraga se nastavlja

Policija ispitala 18-godišnjaka osumnjičenog da je okrao više starijih osoba u Rijeci tražeći od njih vode

Portal Novilist.hr

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

I ovom prilikom sve građane, naročito one starije životne dobi upozoravamo da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe prije nego dobro provjere o kome se zaista radi te ih ni u kojem slučaju ne ostavljaju bez nadzora



Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela imovinskog kriminaliteta.


Policija ga sumnjiči da je u veljači te u tri navrata u travnju ove godine, na naročito drzak način,  okrao starije osobe na području Kastva, Viškova te Zameta i Pehlina u Rijeci.


U tri navrata je od oštećenih osoba tražio vode te iskoristio trenutak njihove nepažnje kako bi otuđio novac, nakit i druge predmete, dok je jednom slučaju ušao u kuću dok je vlasnica spavala te pokušao otuđiti stvari u čemu nije uspio. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje na oko sedam tisuća kuna.




Osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za četiri teške krađe, od kojih jednu u pokušaju te predan pritvorskom nadzorniku.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


I ovom prilikom sve građane, naročito one starije životne dobi upozoravamo da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe prije nego dobro provjere o kome se zaista radi te ih ni u kojem slučaju ne ostavljaju bez nadzora. U slučaju sumnje da je počinjeno kazneno djelo odmah nazovite policiju na 192.