Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Teški incident u Klani

Policajci kod Rijeke premlatili 35-godišnjaka pred očima žene i sina. "Grijeh" mu je - krivo parkiranje

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2018. u 7:16 2018-08-22T07:16:57+02:00

»Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela«, piše u mailu koji smo zaprimili i tragom kojega smo zatražili očitovanje policije

RIJEKA Muškarac u dobi od 35 godina od subote navečer nalazi se u riječkom Kliničkom bolničkom centru s teškim ozljedama i vrlo neizvjesnim budućim zdravstvenim stanjem. Ozljede, i to teške, nanijeli su mu policajci. U Općini Klana nadomak Rijeke već danima se priča da je u subotu navečer, tijekom lokalne fešte, policija »isprebijala« jednoga posjetitelja ispred žene i sina u dobi od četiri godine.

»Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela«, piše u mailu koji smo zaprimili i tragom kojega smo zatražili očitovanje policije, ali i raspitali se u Klani o ovom nesretnom događaju

U šturom policijskom priopćenju dobili smo potvrdu da je policija »upotrijebila sredstva prisile« jer je ovaj 35-godišnjak »narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor«. Također, iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile.

Ozljede koje je ovaj mladi čovjek dobio, teške su. U KBC-u Rijeka doznali smo da je pacijent smješten na Odjelu neurokirurgije tijekom noći sa 18. na 19. kolovoza.

– Detaljna obrada pacijenta još uvijek traje i zasad možemo reći da je riječ o težim tjelesnim ozljedama – kazali su nam u riječkom KBC-u. Kontaktirali smo i obitelj ozlijeđenoga koja je bila svjedok ovoga događaja, no poručili su nam da zasad ne žele izlaziti u javnost, a jučer su kontaktirali i odvjetnika.

Nastojimo poštovati obitelj i ozlijeđenoga, pa zasad ne iznositi ono što su nam o ovom gotovo tragičnom događaju ispripovijedali očevici. No, reći ćemo samo da je ozlijeđeni s obitelji došao na koncert Crvene jabuke koja se održavala u okviru općinske manifestacije Rokova, izravno se spustivši s planine Obruč na kojoj je bio u pohodu. Problem je, navodno, nastao zbog vozila koje je parkirao kod vatrogasnog doma u Klani, a koje je policiji iz nekog razloga smetalo.

Neslužbeno doznajemo da je dan nakon incidenta na mjesto događaja stigla unutarnja kontrola MUP-a i odmah počela rasvjetljavati okolnosti pod kojima je teško stradao mladi čovjek.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.