Dolijao perverznjak

Pohotnik sa splitskog Marjana prijavljen tek za narušavanje reda i mira

Hina

Čini nam se ipak da bi se, uz minimalni napor oko koncepcije obrane, 23-godišnjak mogao izvući bez posebne sankcije. Nije naime bio nasilan, dapače nije ostvarivao nikakav fizički kontakt sa "žrtvama", verbalno također



SPLIT – Policija je razriješila gotovo pa seriju prepada “seksualnog predatora” oko Marjana: na poziv 33-godišnjakinje, koja se kupala na plaži Kašjuni, patrola je munjevito stigla i nešto iza 17 sati u subotu popodne uhitila 23-godišnjaka.


Prema izjavi Splićanke, mladić je prišao, pokazao prezervativ u ruci i pozvao je da s njim ode u šumarak… U postaji se potom otkrilo da je isti momak odgovoran i za sličan incident od prije nekoliko dana, kada je sa sjeverne strane Marjana prišao 27-godišnjakinji te je također ponudio logu u šumi. Krimen? Prijavljen je po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira te će ga policajci dovesti pred Prekršajni sud.


Cijeli slučaj je inače izazvao dosta pažnje u medijima, nakon prvog “napada” prozivalo se policiju zbog lošeg rada, povlačene su paralele sa strašnim slučajem ubojstva mlade Meksikanke (za što je Edi zvani Reksi Mišić pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora), gotovo da su se zazivale patrole u civili koje bi kontrolirale Marjan.




Čini nam se ipak da bi se, uz minimalni napor oko koncepcije obrane, 23-godišnjak mogao izvući bez posebne sankcije. Nije naime bio nasilan, dapače nije ostvarivao nikakav fizički kontakt sa “žrtvama”, verbalno također: pozvao ih je “u šumu”, i kada su djevojke s gnušanjem otklonile takvu mogućnost, 23-godišnjak je otišao, prema informacijama iz policije bez nekakvog egzibicionizma.


Čak je sve to radio po danu, dakle koliko god njegov pristup (valjda je odlučio preskočiti izlaženje, udvaranje, troškove pića, u pokušaju da dođe do seskualnog odnosa) može izazvati nelagodu, ostaje vidjeti koliko ima tu prekršajne, da ne govorimo o kaznenoj, odgovornosti. Uostalom, zbog sličnih “nasumičnih” pokušaja moglo bi se prijaviti popriličan broj sličnih “likova” ne samo po Marjanu, dok bi akteri popularnih youtube uradaka (neki čak i s osnova ozbiljnih socioloških istraživanja) u kojima mladići na ulici pristupaju nepoznatim ženama (i obrnuto) i nude im casual seks, u Splitu mogli dakle završiti na policiji..