Nesreća na radu

Pogibija dvojice radnika kninskog DIV-a. Svjedok nesreće: ‘Ne znam odakle struja u bazenu’

Hina

Photo Dusko Jaramaz/PIXSELL

Photo Dusko Jaramaz/PIXSELL

Radnik je čistio bazen u pogonu galvanizacije kad ga je stresla struja. Njegov kolega pokušao mu je pomoći i izvući ga, ali, na žalost, i on je stradao od strujnog udara



ŠIBENIK Dvojica radnika tvornice DIV umrla su u ponedjeljak u kninskoj bolnici nakon što su teško ozlijeđeni u tvornici, doznaje se u šibenskoj policiji, koja obavlja očevid na mjestu nesreće.


Prema onome što je dosad utvrdila policija, riječ je o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, radnicima te tvrtke.


Nešto poslije 11 sati zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, koji su tijekom pružanja medicinske pomoći u bolnici u Kninu umrli nešto prije podneva, izvijestili su iz policije.




Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, jedan radnik u tvornici je upao u rezervoar tekućeg cinka. Njegov kolega pokušao mu je pomoći i izvući ga, ali, na žalost, on je stradao od strujnog udara do kojeg je došlo u tom trenutku.


Portal Huknet od zaposlenika DIV-a, koji je želio ostati anoniman, doznaje da se nesreća dogodila u bazenu u pogonu galvanizacije.


– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak.


Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar.


Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć.


Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to.


Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila, kazao  je zaposlenik DIV-a za Huknet.


Na mjestu nesreće očevid vodi zamjenik županijske državne odvjetnice u Šibeniku.


Oglasili se iz DIV Grupe


Nakon tragedija u tvornici, oglasili su se i iz Uprave DIV Grupe.


“Duboko potreseni obavještavamo javnost da je danas 29.04.2019. oko 11 sati u našoj tvornici u Kninu došlo do tragične nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica naših zaposlenika, kolega i prijatelja.


U ovom teškom trenutku izražavamo najdublju sućut obiteljima i rodbini preminulih radnika, a kao DIV GRUPA učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i makar malo ublažimo ovaj nenadoknadivi gubitak.


Želimo istaknuti da se tragedija dogodila unatoč činjenici da provodimo i poštujemo sve mjere zaštite i sigurnosti na radu te da posjedujemo sve potrebne certifikate i uvjerenja. Bez obzira na to, o okolnostima tragičnog događaja ni sada pa sve do okončanja istrage nećemo davati nikakve komentare.


Na kraju još jednom ističemo da su naše misli i molitve uz obitelji stradalih radnika, te da ćemo napraviti sve da im budemo istinska potpora i pomoć ne samo u ovim teškim trenucima nego i ubuduće”, stoji u njihovu priopćenju.