Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. veljače 2020.
Zadar

Podignuta optužnica protiv bivšeg nogometaša koji je napao novinara Bajlu

Podignuta optužnica protiv bivšeg nogometaša koji je napao novinara Bajlu
Podignuta optužnica protiv bivšeg nogometaša koji je napao novinara Bajlu
Autor:
Objavljeno: 25. srpanj 2018. u 13:25 2018-07-25T13:25:00+02:00

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Jakova Suraća, bivšeg nogometaša NK Zadar, zbog fizičkog napada na novinara i vlasnika portala Zadar News Hrvoja Bajlu, objavilo je u srijedu Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Suraća se tereti da je 24. lipnja oko 19,30 sati u Zadru novinaru Bajlu nanio teške tjelesne ozlijede i ozbiljno mu prijetio smrću, čime je, stoji u optužnici, počinio kaznena djela protiv života i tijela, te protiv osobne slobode.

U optužnici se predlaže da se Suraću odredi nastavak mjere opreza zabrane približavanja Bajli na udaljenost manju od 50 metara, te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s Bajlom, navodi HND.

Bajlo godinama prati zadarsku politiku i dokumentira veze zadarskih političkih, sportskih i pravosudnih krugova. Fizičkom napadu na njega prethodilo je vrijeđanje i prijetnje smrću, pri čemu je napadač prijetio i da će mu »odrubiti glavu» ako nastavi pisati o njegovim prijateljima Zdravku Livakoviću, Božidaru Kalmeti i HDZ-u, podsjeća HND.

Vrijeđanje je nastavljeno udarcima u glavu i tijelo, a Bajlo je bačen na tlo i vjerojatno izgubio svijest. U Hitnoj službi Zadarske bolnice mu je dijagnosticiran prijelom desne ruke te niz ozljeda glave i tijela, koje su okvalificirane kao teške.

Surać je 26. lipnja pušten iz pritvora na Županijskom sudu u Zadru, a sudsku odluku potpisao je istražni sudac Hrvoje Visković, koji je odlučio primijeniti blažu mjeru, zabranu prilaska, jer po njegovu mišljenju »ne postoji opasnost od ponavljanja djela«.

Bajlo je i prethodnih godina doživljavao prijetnje i vrijeđanja zbog svog beskompromisnog rada u novinarstvu. Premda su sve prijetnje prijavljene, policija nije riješila ni jedan slučaj, upozorava HND.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.