Opet na sudu

Počelo ponovljeno suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće

Portal Novilist.hr

Horvatinčić je 16. kolovoza 2011. kod otočića Maslinovik gliserom »Santa Marina« naletio na jedrilicu »Santa Pazienza« na kojoj se nalazio talijanski bračni par Francesco Salpietro i Marinelda Patela koji su na mjestu poginuli



Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je započelo ponovljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje talijanskih državljana.


Horvatinčić je 16. kolovoza 2011. godine, kod otočića Maslinovik gliserom »Santa Marina« naletio na jedrilicu »Santa Pazienza« na kojoj se nalazio talijanski bračni par Francesco Salpietro i Marinelda Patela koji su na mjestu poginuli.


Njegova suputnica iz glisera Anica Đerđe Dilber poslije je izjavila da je do nesreće došlo jer je poduzetniku pozlilo.




Prema svjedočenju  koordinatora nadgledanja i kontroliranja pomorskog prometa u Splitu Ivana Pavušića, radarski sustav evidentirao je položaj i brzine jedrilice na kojoj su bili poginuli Talijani, ali i Horvatinčićeva glisera.


Vodeći se podacima koje je očitao radar, Pavušić je posvjedočio kako je jedrilica vozila brzinom od samo četiri čvora, a Horvatinčić brzinom od 26 čvorova.