Nakon odgoda, prvo ročište

Počelo ponovljeno suđenje Horvatinčiću smrt talijanskih nautičara

Hina

Tomislav Horvatinčić na početku ročišta ponovno je izrazio sućut obiteljima poginulih te je istaknuo kako je namjeravao ublažiti posljedice nesreće, no "nije naišao na razumijevanje"



ŠIBENIK – Na Županijskome sudu u Šibeniku ponovno je u petak počelo suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom da je prije tri godine skrivio pomorsku nesreću u blizini Primoštena u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara – Francesco Salpietra i Marinella Patella.


Suđenje se ponavlja zbog izmjene Zakona o kaznenom postupku.


Suđenje je ove godine odgađano nekoliko puta zbog bolesti optuženoga i sutkinje.




Tomislav Horvatinčić na početku ročišta ponovno je izrazio sućut obiteljima poginulih te je istaknuo kako je namjeravao ublažiti posljedice nesreće, no “nije naišao na razumijevanje”.


Iskaz su dale dvije medicinske vještakinje. Radiologinja dr. Kristin Potočki i neurologinja dr. Vesna Šerić rekle su kako ne mogu potvrditi niti opovrgnuti mogućnost da je u trenutku nesreće, 16. kolovoza 2011., Tomislav Horvatinčić imao napad sinkope, što je uzrokovalo gubitak svijesti.


Takvo mišljenje vještakinje su izrekle pošto su pregledale Horvatinčićevu medicinsku dokumentaciju i iskaze svjedoka.


Upravo na pretpostavci da je u vrijeme nesreće Horvatinčić imao napad sinkope, njegovi odvjetnici temelje obranu. Na tome temelje i tvrdnju da je nesreća samo “proizvod” nekoliko slučajnih čimbenika, a ne neizravna namjera.


Nije poznato kada će se održati iduće ročište