Sukob dviju obitelji

Počelo na Turniću, završilo na Škurinjama: Donosimo rekonstrukciju jučerašnje pucnjave u Rijeci

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Između događaja na Turniću i na Škurinjama, jučerašnja drama imala je i svoj »međučin« na Potoku gdje je jedan od braće Grublješića otišao s Turnića te tamo propucao u nogu jednu od žena iz obitelji Šnajder



Jučer oko podneva pucnjava iz vatrenog oružja prekinula je mir u Osječkoj ulici ispred ugostiteljskog lokala Adria gdje su gosti, od kojih i velik broj majki s djecom, mirno ispijali kavu. Bila je to kulminacija jučerašnjeg sukoba pripadnika dviju “zaraćenih” riječkih obitelji – Grublješić i Šnajder – a okončana je s dvije osobe u bolnici i ukupno šest privedenih.


Događaj, koji ćemo u nastavku rekonstruirati, nije počeo u u Osječkoj, već na benzinskoj postaji na Turniću.


Prema izjavi svjedokinje koja je bila na benzinskoj crpki u automobilu s jednoipolgodišnjom kćeri i suprugom, “nikada u životu nije vidjela takav veliki srebrni pištolj kakav je u rukama imala osoba koja je stajala samo dva metra udaljena od nje”. Mahao je pištoljem tražeći pogledom osobu u grupi nekoliko ljudi koji su sjedili na automobilima odmah do pumpe, na proširenju. Taj muškarac, kazala nam je svjedokinja, odjeven u plavo-bijelu trenirku, ciljano je tražio jednog od muškaraca u društvu.  




Jedna se osoba iz te grupice izvukla i počela trčati među automobilima, napravio je krug oko praonice automobila da bi nekoliko trenutaka kasnije sjeli u automobile i krenuli jedan za drugim, priča nam.



Između događaja na Turniću i na Škurinjama, jučerašnja drama imala je i svoj »međučin« na Potoku gdje je jedan od braće Grublješića otišao s Turnića te tamo propucao u nogu jednu od žena iz obitelji Šnajder. Što se točno događalo na Potoku, još nije poznato. No, nakon toga je Grublješić sjeo u auto i krenuo prema Škurinjama gdje je uslijedio vatreni okršaj.


Pucnjavi je prethodila luda vožnja dvojice vozača koji su dolazili iz smjera Ulice 1. maja. U jednom trenutku vozač iz BMW-a, a radi se kako doznajemo o članu obitelji Šnajder, prepriječio je put drugom BMW-u u kojem su bili Grublješići. Odmah je izašao i počeo pucati, a epilog vatrenog okršaja je to da je muškarac za kojeg doznajemo da se zove Davor Grublješić zadobio više prostrijelnih rana u lijevu i desnu nogu.


Pucnjevi su odzvanjali, a gosti lokala su u nevjerici i šokirani pucnjavom u tom trenutku instinktivno polijegali na pod, u strahu da metak ne pogodi nekoga od njih. Jedan metak završio je i na teresi prepunoj gostiju.


Policija je odmah po dojavi krenula u potragu za akterima vatrenog okršaja i brzo uhvatila ozlijeđene osobe koje je prevezla na Hitni trakt sušačkog KBC-a. Nedugo nakon toga osobu koja je pucala, s još nekolicinom osumnjičenih za vatreni okršaj, privela je na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju.


– Moj brat Davor Grublješić je ozlijeđen. Koliko sam saznala, zadobio je prostrijelne rane obje noge. Čula sam da ga je napao Vedran Šnajder koji mu prijeti već dugo vremena, a mislim da mu je pomogao i stariji brat Šnajder, kazala nam je Renata Grublješić ispred Hitnog trakta KBC-a.


Više o jučerašnjem sukobu čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…