Vikend na cestama

Po Krasici vozio neregistrirani auto, iako mu je vozačka trajno oduzeta. Ima 88 godina

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Damir Škomrlj

Ilustracija / Foto Damir Škomrlj

Policija je 20. rujna na području Krasice zatekla 88-godišnjaka, dok je upravljao osobnim vozilom marke Hyundai, iako mu je vozačka dozvola trajno oduzeta



Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 23 prometne nesreće u kojima je jedna osobe teže, a četiri su lakše ozlijeđene. Teže je ozlijeđen 41-godišnji vozač u nesreći što se dogodila noćas oko 1 sat u Rijeci u Tizianovoj ulici.


Upravljao je osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, te nije prilagodio kretanje vozila stanju na kolniku te je udario je u metalni stup i u parkirano osobno vozilo. Od jačine udarca vozilo Fiat se odbilo i udarilo u parkirana još tri osobna vozila. Liječnička pomoć je 41-godišnjaku pružena u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teže ozljede.Uz prometne nesreće, policija je tijekom vikenda evidentirala i prekršaje u prometu. Izdvajaju 88- godišnjeg hrvatskog državljanina, kojega je policija zatekla u petak, 20. rujna na području Krasice oko 10.30 sati, dok je upravljao osobnim vozilom marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka, iako mu je vozačka dozvola trajno oduzeta. Osim toga, utvrđeno je da je upravljao neregistriranim vozilom kojemu je istekla i prometna dozvola.

U vožnji pod utjecajem alkohola i bez ikakvih dokumenata u subotu, 21. rujna je oko 2 sata u Delnicama zatečen i 24-godišnji vozač osobnog vozila marke Hyundai. Vozilom je upravljao s koncentracijom alkohola od 1,13 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.


U Crikvenici je u subotu, 21. rujna priveden u službene policijske prostorije 38-godišnji slovenski državljanin, vozač motocikla. Pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg zatečen je u Selcu oko 18.40 sati kada je upravljao mopedom marke Peugeot, slovenskih registarskih oznaka.




Nešto kasnije oko 19 sati na području Šmrike je zatečen 40-godišnji hrvatski državljanin koji je vozilom marke Ford, koprivničkih registracijskih oznaka, počinio nekoliko prekršaja. Uz nepropisno pretjecanje i slalom vožnju, vozilom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,42 g/kg, nije koristio sigurnosni pojas, a pri postupanju je ometao i vrijeđao policijske službenike.


Priveden je u službene policijske prostorije i sankcioniran, isto kao i 21-godišnjak zaustavljen u Crikvenici oko 21 sat. Riječ je o hrvatskom državljaninu, koji je upravljao osobnim vozilom marke Smart, zagrebačkih registracijskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 1,78 g/kg i bez ikakvih dokumenata.


Povrh toga, kod njega je pronađena i vrećica s drogom marihuana u količini od 23,64 grama. Zbog počinjenih prekršaja, osim prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je i prema Zakonu o suzbijanju zlouporaba droga te Zakona o osobnoj iskaznici.


U Rijeci je jučer, 22. rujna, oko 2.50 sati priveden 27-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zatekla dok je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom pri koncentraciji od 2,48 g/kg i bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.


Pored spomenutih prekršitelja, policija je u petak, 20. rujna, oko 15 sati, evidentirala i 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je zatečen na graničnom prijelazu Pasjak gdje je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf kojemu je istekla prometna dozvola.


Istog dana oko 23 sata je u Banjolu na Rabu pak zatečen 42-godišnji vozač mopeda marke Baotian bez vozačke dozvole, odnosno, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i s neregistriranim vozilom. K tome je utvrđeno da je vozilom bez obveznog osiguranja upravljao u zabranjenom smjeru.


Svi spomenuti prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


S ciljem smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija poziva sve sudionike na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.