Kobna pogreška

Pilot koji je prevozio nestalog nogometaša uopće nije imao dozvolu za let? Donosimo nove detalje

P. N.

Photo/Reuters

Photo/Reuters

Britanski mediji javljaju da pilot koji je upravljao zrakoplovom koji se nedavno srušio, nije imao dozvolu za upravljanje istom. 



Izvori tvrde da je pilot Dave Ibbotson imso jedino privatnu licencu te je radio kao DJ da bi financirao svoju strast prema avionima.


Službenici tima za istraživanje avionskih nesreća (AAIB) potvrđuju da sumnjaju u to je li let uopće bio legalan. The Sun  otkriva da je Ibbotson objavljivao oglase za letove na svojoj Facebook stranici i imao je dug veći od 18 tisuća britanskih funti. U vrijeme nesreće, bio je na četiri sudska saslušanja. Sun navodi i da se Ibbotson inače bavio prijevozom obožavatelja sky-jumpinga koje je vozio iznad mjesta skoka.


Prije nego li je avion nestao zajedno s argentinskom zvijezdom Emilianom Sala, Ibbotson je svojim Facebook prijateljima rekao da je malo “zahrđao”.




“Njegov je glavni posao vezan uz plin, ali ponekad je radio i kao DJ – uvijek je bio duša svakog tuluma”, rekao je izvor za Sun. Drugi izvor komentira: “Uvijek sam mislio da je bolji vodoinstalater nego pilot”, prenosi Sun.


S druge strane, britanski Telegraph  otkriva da je sam angažman ovog pilota upitan. Navodi se da je pilot izabran u posljednjem trenutku. Od francuskih izvora bliskih istrazi doznaju da su službenici u Nantesu očekivali drugog, iskusnog pilota koji je redovito prevozio nogometaše u Europi. 


Trenutno je potraga za nestalim nogometašem i pilotom obustavljena, nakon više od 24 sata kontinuirane potrage. U akciju su bila uključena tri zrakoplova, pet helikoptera te dva broda za spašavanje, uz pomoć ostalih plovila koja su prolazila tim područjem.