13 prometnih

Pijane vozačice divljale po Rijeci. Policiji prekipjelo: “Za vikend imamo akciju”

P. N.

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Policija će i ovog vikenda pojačano nadzirati promet na cestama te ponovo apeliraju na vozače i druge sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa



RIJEKA U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20 sati na području Čavli teško je ozlijeđena pješakinja mlađe životne dobi. Ozlijeđena pješakinja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza kada ju je oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 50-godišnji vozač. Zbog zadobivenih ozljeda i pružanja liječničke pomoći prevezena je u KBC Rijeka.


Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo u prometnoj nesreći koju je sinoć oko 20.10 sati na Grobničkoj cesti u Rijeci izazvala vozačica u dobi od 35 godina upravljajući osobnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,95 g/kg. Tijekom vožnje izgubila je kontrolu nad vozilom, skrenula izvan kolnika i udarila u betonski zid. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama  zadržana je u službenim prostorijama policije, izvijestila je Policijska uprava Primorsko-goranska


Izdvajamo i prometnu nesreću na području Kantride u Rijeci u kojoj je sudjelovala 50-godišnja vozačica osobnog vozila. Spomenuta vozačica je upravljala vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,68 g/kg te u Ulici Vere Bratonje udarila u dva parkirana vozila, nakon čega je napustila mjesto događaja, a nedugo zatim u Bujskoj ulici udarila u osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnji vozač.




I ova vozačica je zadržana u službenim prostorijama policije zbog opasnosti ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama te će kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja biti sankcionirana prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Inače, jučer je na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno 13 prometnih nesreća, u kojima je teško ozlijeđena jedna osoba, odnosno spomenuta pješakinja, dok su ostale nesreće bile s materijalnom štetom.   


Policija će i ovog vikenda pojačano nadzirati promet na cestama te ponovo apeliraju na vozače i druge sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, posebice onih nepridržavanjem kojih dolazi do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.