Prometna nesreća

Pijan autom izletio sa sisačkog mosta i pao na željeznicu. Dva mladića teško ozlijeđena

Hina

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ



Na raskrižju mosta Gromova i Rimske ulice u Sisku, u noći između srijede i četvrtka, nešto poslije pola noći dvije su osobe teško ozlijeđene kada je automobil u kojem su se vozili izletio sa sisačkog mosta na željezničku prugu.


Policija je izvijestila da je 20-godišnjak upravljao osobnim vozilom našičke registracije te je, krećući se iz smjera Ulice Josipa Jurja Strossmayera u smjeru Zagrebačke ulice, dolaskom do semoforiziranog raskrižja prema Rimskoj ulici, započeo skretanje u desno na silaznicu.


Tom je prilikom izgubio nadzor nad vozilom uslijed neprilagođene brzine i stanja ceste, a potom vozilom probio metalnu zaštitnu ogradu mosta te sletio na željezničku prugu.




U vozilu su se kao putnici nalazila dvojica muškaraca u dobi od 20 godina i jedan 22-godišnjak. Ozlijeđeni putnici 22-godišnjak i 20-godišnjak su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku Opću bolnicu, gdje su 22-godišnjaku utvrđene teške tjelesne ozljede, a 20-godišnjaku teške tjelesne ozljede opasne za život. Alkotestiranjem vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 1,41 promila.


Očevid na mjestu događaja je, uz policijske službenike, vodila zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisak.


Protiv vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena je kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.