Kaos na Jordanovcu

Pacijent umro u bolnici, obitelj poludila: “Razbili su čaše, napali osoblje i policiju”

Hina

Photo Matija Habljak/PIXSELL

Photo Matija Habljak/PIXSELL

»Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju«, rekao je pulmolog s Jordanovca



ZAGREB Obitelj pacijenta koji je preminuo od karcinoma pluća u petak je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac napala liječnike i medicinske sestre, pa čak i policajce koji su pozvani u bolnicu kako bi smirili situaciju, izjavio je pulmolog Marko Jakopović. 


»Gospodin je preminuo u terminalnoj fazi maligne bolesti, od karcinoma pluća. Obitelj to nije mogla prihvatiti i postali su jako agresivni te su počeli razbijati neke stvari. Napali su liječnike i medicinske sestre i bili smo prisiljeni pozvati policiju«, rekao je Jakopović Hini.


Zagrebačka policija izvijestila je da su policajci upućeni u bolnicu na Jordanovcu nakon što su oko 10,15 sati dobili dojavu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje. Na mjestu događaja morali su uporabiti sredstva prisile.




»Dolaskom policijskih službenika u prostor bolnice, sa ciljem smirivanja situacije i sprječavanja daljnjih protupravnih ponašanja na štetu stručnog osoblja bolnice, policijski službenici uporabili su sredstva prisile nad nekoliko tamo zatečenih osoba«, navela je PU zagrebačka.


Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, od čega dvije maloljetne osobe.


»Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju«, rekao je pulmolog s Jordanovca.


Zagrebačka policija je nakon incidenta u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, gdje je više osoba napalo medicinsko osoblje, privela na kriminalističko istraživanje ukupno sedam osoba, uključujući dvije maloljetne osobe i muškarca koji je prvotno pobjegao s mjesta napada.


Više detalja trebalo bi biti poznato nakon kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, kažu u zagrebačkoj policiji koja je policajce uputila na teren nakon što je oko 10,15 sati dobila dojavu iz bolnice na Jordanovcu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje.