Svjedoci otkrili detalje

PROSTITUCIJA U RIJECI Sve se dogovaralo preko oglasa, a vlasnik kuće nije imao pojma što se događa

Slavica Kleva

Adriana Butković Domika, Foto: Roni Brmalj

Adriana Butković Domika, Foto: Roni Brmalj

Optužena je više puta izašla kroz vrata druge prostorije u prostor gdje smo se djevojka i ja nalazili, par puta je ulazila i izlazila i govorila da se ne smije galamiti jer će čuti susjedi. Ja sam joj rekao da za svoje novce mogu raditi što me volja – rekao je svjedok



RIJEKA »Pročitao sam oglas u novinama, javio se djevojci koja je oglasila pružanje seksualnih usluga. Kad sam došao na adresu, dočekala me u ogrtaču, ispred kuće. Ovdje optužena više puta je izašla kroz vrata druge prostorije u prostor gdje smo se nas dvoje nalazili, par puta je ulazila i izlazila i govorila da se ne smije galamiti jer će čuti susjedi. Ja sam joj rekao da za svoje novce mogu raditi što me volja. Kad je bilo gotovo, ovdje optužena je rekla ovoj curi s kojom sam imao seksualni odnos da traži od mene još 200 kuna.«


Tako je svjedočio jedan od pozvanih svjedoka u sudnici predsjednice vijeća Sandre Juranović koja 29-godišnjoj Adriani Butković Domika i njezinom suprugu 34-godišnjem Bernardu Domiki sudi zbog prostituiranja jedne djevojke. Domika je optužen i za protupravno oduzimanje slobode djevojci koja je pružala seksualne usluge.


Otvarala vrata


– Po mene je ispred jedne gostionice došla ovdje optužena, a onda je došla ta cura, punija crnokosa djevojka – pojasnio je nadalje svjedok. – Kad me optužena dovela do kuće, otišla je u drugu sobu. Ova djevojka s kojom sam bio rekla mi je da pruža seksualne usluge jer joj treba novac za studij, a za to vrijeme je optužena tri puta otvarala vrata dok sam ja bio s ovom drugom. Moram reći da sam se iznenadio kad mi je s broja mobitela na koji sam se i javio na oglas, stigla poruka koja glasi: »Iskupit ću ti se, srećice«.




Bilo mi je to sumnjivo pa sam iz tog razloga i sačuvao poruku. Ne sjećam se je li ta prostorija imala prozore, a nisam vidio ni mobitel. Cura mi se nije žalila da je netko maltretira ili da ima problema. Ovdje drugooptuženog ne poznajem niti sam ga vidio. Seksualnu uslugu sam platio 500 kuna, a kasnije i tih dodatnih 200 kuna sam platio. Kad sam joj dao tih 200 kuna, onda sam joj rekao da je to za nju i da bih joj dao još, ali kako to ide optuženoj, onda ništa – pojasnio je svjedok.


– Da, ta djevojka je mogla pobjeći, ali gola, jer me dočekala samo u ogrtaču – odgovorio je svjedok na pitanje je li djevojka imala ograničenu slobodu kretanja. Na pitanje kako je siguran da je tih naknadno danih 200 kuna bilo namijenjeno optuženoj Adriani Domika, svjedok je pojasnio da je najprije dao 500 kuna oštećenoj koja ih je odmah predala optuženoj u drugoj sobi odakle je provirila


– Tako sam zaključio i da je tih 200 kuna bilo namijenjeno prvooptuženoj. Zapravo, kad je oštećena davala tih 200 kuna Adrijani Domika, ja sam već bio na odlasku, mogu reći da joj je nešto dala, ali što točno, ne znam – precizirao je svoj iskaz. Svjedok je na kraju ispitivanja prepoznao prvooptuženu Adrianu Butković Domika.


Redovito plaćali


Ispitan je i vlasnik kuće u kojoj se prostitucija odvijala nešto više od mjesec dana prošle godine, od studenoga do prosinca, kada je bračni par Domika uhićen. Potvrdio je da je bračni par bio u podstanarstvu nešto više od osam mjeseci, a oštećena djevojka mu se predstavila kao osoba koja želi živjeti kod poznanice, odnosno prvooptužene.– Bračni par je redovito plaćao stanarinu i bili su uredni po tom pitanju. Jedino me iznenadilo kad sam oštećenu jednom zatekao s drugooptuženim na kauču, ali je ona nakon dva sata izašla iz kuće.


Bračni par Domika tereti se da je u razdoblju od 9. studenoga do 11. prosinca prošle godine vrbovao djevojku za pružanje seksualnih usluga organizirajući prostituciju u jednom stanu u Rijeci. Objavili su oglas u oglasniku pod nazivom: »Carla, 19 godina, grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24«.


Pritom je naveden i broj mobitela putem kojeg je Adriana Butković Domika dogovarala susrete, pola sata 500 kuna, sat vremena 800 kuna. Iako je oštećenica odbijala, bračni par ju je na sve načine uvjeravao da se mora baviti najstarijim zanatom na svijetu barem mjesec dana, dok im ne otplati dug. Prijetili su joj da će je istući, da je prate njihovi prijatelji, a ukoliko zucne policiji, da će je naći i mučiti. Ukoliko i završi u zatvoru, govorili su joj da neće izaći živa.



Oštećena je uvijek sama ulazila i izlazila iz kuće, nitko je nikada nije pratio, niti ju je odvozio, a niti dovozio – kazao je vremešan svjedok. – Oštećena mi se nikad nije žalila, govorila je da bi željela iznajmiti stan u blizini optužene. Da, oštećana mi je govorila da joj se sviđa Bernard Domika, i nije ju maltretirao, ali kad bi Adriana odlazila iz kuće, oštećena bi odlazila kod njega koji je bio na bolovanju zbog ozlijeđenog koljena.


Ta djevojka je prestala dolaziti kad su uhapsili Adrianu, ali mislim da je ona lagala da ju je okrivljeni davio, zatvarao i da nije imala slobodu kretanja. Bivše postanare sam izbacio jer su se počeli drogirati i stalno su galamili. Inače, ja nisam nikada bio kod podstanara u stanu osim prvi put na početku kad su uselili – kazao je na kraju vlasnik kuće. Suđenje se nastavlja ispitivanjem svjedoka koje je predložio tužitelj.