Dovršena obdukcija

PRONAĐEN BEZ CIPELA Mladić s Rujevice koji je bježao policiji u šumi umro zbog – pothlađenosti

Slavica Kleva

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Neslužbeno doznajemo da mladić i nije baš bio prikladno obuven, odnosno pronašli su ga bez cipela koje je moguće izgubio u snijegu. Nije bio niti prikladno odjeven za trčanje šumskim predjelima u kojima se temperatura dobrano spustila ispod ništice



RIJEKA Izvan svake sumnje, na tijelu D. Š., mladića na pragu 23. godine života, nisu pronađeni tragovi bilo kakvih ozljeda, ali jesu znakovi pothlađenosti. Tako je nedvojbeno potvrđeno da uzrok smrti nije ništa drugo nego činjenica da se mladić bježeći policiji smrznuo, jer na tijelu nisu pronađene naznake da mu je život okončan zbog fizičkog nasilja.


Ali isto tako, zatražene su i dodatne toksikološke pretrage, a uzorci su poslani u Centar za forenzička ispitivanja »Ivan Vučetić« u Zagrebu kako bi se dobio odgovor na pitanje što je mladić neposredno prije stradavanja konzumirao.


Zašto je nesretni mladić bježao policiji nakon što je patrola na odmorištu u blizini Lokvarskog jezera zaustavila automobil kojim je upravo on upravljao, dok je preostalo troje njih izašlo iz auta, ali ne i bježalo? Je li činjenica da ne posjeduje vozačku dozvolu bila povod da se D. Š. dade u bijeg trčeći glavom bez obzira, premda je bila mrkla noć i vrlo hladno?




Neslužbeno doznajemo da mladić i nije baš bio prikladno obuven, odnosno pronašli su ga bez cipela koje je moguće izgubio u snijegu. Nije bio niti prikladno odjeven za trčanje šumskim predjelima u kojima se temperatura dobrano spustila ispod ništice.


Istog časa kad je policija zaustavila automobil i troje od njih četvero izašlo iz automobila, 22-godišnjak je pobjegao prema sanjkaškoj stazi i nestao u šumi. Policajci su ubrzo prestali tragati za mladićem, bio im je poznat njegov identitet pa su odustali od daljnje potjere.


Ali obitelj je nakon nekog vremena, zabrinuta što se mladić nije pojavio kod kuće, počela sumnjati da se nešto dogodilo. Zvali su njegove prijatelje koji su im vjerojatno objasnili što se dogodilo noć prije pa su krenuli u potragu.


Zbog nepristupačnog i vrlo teškog šumskog terena nekoliko obitelji obustavilo je potragu za 22-godišnjakom pa je u pomoć pozvana policija. Specijalna policija krenula je tražiti nestalog mladića, ali na žalost pronašli su ga mrtvog.