Policija upozorava

PREVARANTI BEZ MILOSTI Starac u Čavlima pustio u stan lažne policajce. Za par minuta je opljačkan

Fiore Vežnaver

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL



RIJEKA Novi slučaj krađe, u kojima su lopovi iskoristili lakovjernost starijih osoba, lažno im se predstavljajući, dogodio se u riječkoj regiji. Ovog puta okraden je 82-godišnji žitelj Čavala, koji je napravio veliku grešku kada je u svoj dom pustio osobe koje su se predstavile kao policijski službenici, te da trebaju obaviti svoj posao. Iskoristivši njegovo povjerenje, »policajci« su mu iz kuće uzeli novac i izgubili se.


Policija nanovo poziva građane na oprez, posebno osobe starije životne dobi, da prije svega provjere o kome se radi te da li su osobe koje im stižu na kućni prag doista one kako se predstavljaju.


– Napominjemo kako će se policijski službenici prilikom obavljanja službenih radnji u odori na zahtjev građanina kojem se obraćaju predstaviti pokazivanjem službene značke i iskaznice, dok se policijski službenici u civilnoj odjeći građanima kojima se obraćaju predstavljaju pokazivanjem službene značke i iskaznice, naglašavaju iz policije, pozivajući građane da prijave posumnjaju li da se netko lažno predstavlja kao policajac.


Prevaranti i lopovi sve su maštovitiji te stalno smišljaju nove načine kako da do novca dođu na jednostavan i lak način. Tako su se na parkiralištu jednog trgovačkog centra na Grudi u Konavlima pojavile lažne kazne za parkiranje s uplatnicama, objavili su iz Općine Konavle, koja je slučaj prijavila policiji. Iz Općine Konavle naveli su kako su uplatnice naslovljene na nepostojeće društvo Javne površine i parkinzi Konavle te upozorili građane da ni u kojem slučaju ne plaćaju uplatnicu, već je odnesu na policiju.Istakli su kako je moguće da su se lažne kazne za parkiranje s uplatnicama pojavile i na drugim lokacijama u općini.