Vatrogasna akcija na Krku

POŽAR PORED BAŠKE Gorio krov kuće glazbenika Sebastiana Bacha

Mladen Trinajstić

Vatrogasci su spriječili veću štetu / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Vatrogasci su spriječili veću štetu / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Do požara je došlo kad je, želeći temperirati stan iz kojeg su više dana izbivali, Sebastian Bach upalio vatru u peći na kruto gorivo, i to kako kaže, »posljednji put ove godine«. Negdje oko 19,30 supruga je začula pucketanje na krovu, a kad su izašli iz kuće vidjeli su da im gori krov, prenio nam je Bach



BATOMALJ Na manjem stambenom objektu u mjestu Batomalj pored Baške došlo je preksinoć do manjeg požara. Kako nam je prenio austrijsko-bašćanski glazbenik Sebastian Bach, čija je supruga vlasnica  oštećene kuće,  do požara je došlo kad je, želeći temperirati stan iz kojeg su više dana izbivali, upalio vatru u peći na kruto gorivo, i to kako kaže, »posljednji put ove godine«.


Negdje oko 19,30 supruga je začula pucketanje na krovu, a kad su izašli iz kuće vidjeli su da im gori krov, prenio nam je raščišćavanjem uništenog krovišta tijekom subotnjeg prijepodneva zauzeti Bach napomenuvši da, iako je tijekom jutra ondje već bio napravljen očevid, još uvijek sa sigurnošću ne zna što je pošlo po zlu.



Pretpostavljam da je nešto od starih stvari, odjeće i raznih predmeta u kutijama koje smo čuvali na tavanu možda došlo u kontakt sa zagrijanom dimovodnom cijevi te da je to uzrokovalo požar, rekao nam je Bach ne skrivajući pritom svoju zahvalnost prema vatrogascima bašćanskog DVD-a, ali i njihovim kolegama iz JVP Krk koji su, kaže, ondje bili u rekordnom roku.




– Na ruku vatrogascima zasigurno nije išla niti činjenica da se naša kuća nalazi na izoliranom, šumom okruženom dijelu Batomalja, odnosno na mjestu do kojeg nema niti kolnog prilaza. Zbog toga su gasitelji morali požar gasiti uz pomoć cijevi koje su razmatali s, do kuće možda i stotinjak metara udaljenog okretišta, mjesta do kojeg su se mogli probiti sa svojih čak pet vozila s kojima su nam doslovce »doletjeli« u pomoć, rekao je naš sugovornik napomenuvši i da oštećeni objekt on, supruga i djeca koriste razmjerno često, ali i da ih sad neko vrijeme nije bilo, s obzirom na to da on često nastupa po Austriji.



Kako bilo, šteta je mogla biti i veća, tim više što je nagorjela kuća dio dvojnog objekta čiji su vlasnici, s druge strane, zapravo imali sreću jer  je pravodobnom intervencijom vatrogasaca šteta na njihovoj polovici »zadržana« u okviru manjeg oštećenja krova. Bach nam je rekao i da šteta uzrokovanih zapaljenjem krova nema na prizemnoj etaži njegove kuće tako da je i nadalje pogodna za život, naravno, uz potrebu hitnog popravka krova na što se spomenuti odmah bacio.